Architect

Elke mens heeft kracht in zich. Ook jij en ik beschikken over die kracht. We beschikken er niet alleen over, we gebruiken ze ook. Maar heb je ook geleerd hoe die kracht te gebruiken, ze te richten op een doel, ze te maken tot een ondersteuning van je mentale energie ?

Je hebt een kracht die tot grote dingen in staat is ! De naam van die kracht is “gedachte”, je mentale conditie. Zowel negatieve als positieve gedachten zijn krachten. Alleen hun doel, inhoud en resultaten zijn totaal verschillend.
Vind de sleutel tot waar succes. Besluit voor jezelf wat je zult doen met de rest van je leven. Maak de keuze. Het geeft niet wat het verleden was, daar kan je niets aan doen. Je kunt de gebroken potten lijmen, je verontschuldigen, spijt hebben. Dat hoort erbij. Maar je moet verder. Durf denken in termen van “gewenst gedrag” of blijf je hangen bij vrees ?

Maak een plan. Wees de architect van je leven. Motiveer, argumenteer waarom je wil investeren in dit plan, waarom je deze keuze hebt gemaakt. Stel nauwkeurig voor wat je wil bereiken, alsof je het reeds hébt bereikt. Dit principe is zo typisch voor positief denken. Als je iemand bent die zweert bij “eerst zien, en dan geloven”… dan bewijst dat alleen dat je geestelijk oog niet geoefend is. Zet je keuzes voorop, herhaal ze, programmeer… en je verbeelding zal ze opnemen.

Maak een gewoonte van succes. Iedereen heeft behoefte aan succes. Het is de springplank naar een vertrouwensvolle kijk naar mensen, omstan- digheden en jezelf ! Het hebben en beseffen van succes zijn de voe- dingsbodem voor zelfvertrouwen.

Leer van je vergissingen. Blijf niet plakken aan een gemaakte fout. Val niet in herhaling door je te beklagen over fouten. De ervaring is de beste leerschool en maakt een betere student van je. Alle mensen die groot suc- ces kennen, hebben fouten gemaakt, maar blijven niet bij de fout staan. Leef creatief : schep een betere wereld. Creatief denken is wellicht de grootste troefkaart. In een wereld vol veranderingen niet blijven zweren bij achterhaalde visies, maar positief omspringen met de mogelijkheden en beperkingen… daar gaat het om !

Reken af met angst : door erover na te denken, de zinloosheid ervan te beredeneren en op die manier de voorwerpen van angst te verkleinen en de voorwerpen van durf te vergroten. Pool de krachten om !
Cultiveer een winnaarsmentaliteit : begin met kleine overwinningen in je persoonlijke leven. Bevestig je zelfmeesterschap en ontdek hoe overwin- ningen je beste mentale ondersteuning zijn.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder