Alzheimer Vandaag

Elke tijd heeft zijn uitdagingen. Tegelijk geeft het aan waar de zwakke punten liggen. Die kennen en vermijden is de positiefste actie die men kan ondernemen voor de gezondheid. 
Ziekten als spiegel van de tijd
“De ziekte van Alzheimer is goed op weg om onze volgende grote medische kopbreker worden.” In de vroege jaren 1900 waren het de infectieziekten. Van 1950 tot rond 1975 werd de focus gezet op  hartaandoeningen en vanaf het midden van de jaren 1970 tot nu is het kanker. Uiteraard zijn deze laatsten niet verdwenen noch bestreden, noch goed begrepen, of daar dient zich een nieuw probleem aan. In snelle ontwikkeling, lijkt de ziekte van Alzheimer klaar om zijn plaats in te nemen als nieuwe collectieve “boeman”.Wat is Alzheimer eigenlijk? Laten we eerst dementie en Alzheimer van elkaar onderscheiden, omdat ze niet hetzelfde zijn. Dementie verwijst naar een progressieve achteruitgang van de cognitieve functie die verder gaat dan wat van normaal ouder worden verwacht zou kunnen worden. De ziekte van Alzheimer is slechts één mogelijke oorzaak; beroertes kunnen bijvoorbeeld delen van de hersenen beschadigen en tot dementie leiden. Veel voorkomende medicijnen op recept, zoals slaapmiddelen, tegen angststoornissen, antidepressiva, allergiegeneesmiddelen en zelfs verkoudheidsmiddelen kunnen dementie als bijwerking veroorzaken. Medische autoriteiten zeggen dat bijwerkingen van “geneesmiddelen” op recept slechts verantwoordelijk zijn voor minderheden, maar zelfs volgens conservatieve bronnen kunnen dergelijke bijwerkingen nog steeds 15-30 procent van alle dementie diagnoses vertegenwoordigen. Alzheimer wordt daarentegen gedefinieerd door twee verschillende hersenafwijkingen: amyloïde plaques en neurofibrillaire knopen.Naar schatting 4,5 miljoen Amerikanen hebben de ziekte van Alzheimer, en ook in Europa volgt de ziekte dezelfde trend :een aantal dat sinds 1980 meer dan verdubbeld is. Wereldwijd wordt geschat dat er momenteel 18 miljoen mensen zijn met de ziekte van Alzheimer. Dit cijfer zal naar verwachting in 2025 tot 34 miljoen mensen verdubbelen en in 2050 52 miljoen bedragen. De kosten van de ziekte van Alzheimer in de Verenigde Staten alleen al werden in 1991 geschat op ten minste $ 160 miljard in 2010.Wetenschappers begrijpen nog niet volledig wat de ziekte van Alzheimer veroorzaakt. De waarheid is dat er waarschijnlijk niet één enkele oorzaak is, maar verschillende factoren die elke persoon anders beïnvloeden. De grootste bekende risicofactor voor Alzheimer is het ouder worden. De meeste mensen met de ziekte zijn vijfenzestig of ouder. De waarschijnlijkheid van het ontwikkelen van Alzheimer’s verdubbelt ongeveer elke vijf jaar na de leeftijd van vijfenzestig; na de leeftijd van vijfentachtig bereikt het risico bijna 50 procent.Risico-genen verhogen de kans op het ontwikkelen van de ziekte, maar garanderen niet dat dit zal gebeuren. Wetenschappers hebben tot nu toe één Alzheimer-risicogen geïdentificeerd, apoliporoteïne E-e4 (APOE-e4). Ze hebben ook zeldzame genen gevonden die direct Alzheimer veroorzaken, maar in slechts een paar honderd uitgebreide families wereldwijd. De vraag is natuurlijk door wat deze genen juist nu geactiveerd worden. Er lijkt een verband te bestaan tussen ernstig hoofdletsel en toekomstig risico op de ziekte van Alzheimer. Bescheiden hoofdtrauma lijkt echter geen verhoogd risico te veroorzaken. Enkele van de sterkste bewijzen koppelen de gezondheid van de hersenen aan de gezondheid van het hart. Je hersenen worden gevoed door de rijkste netwerken van bloedvaten in het lichaam. Elke hartslag pompt ongeveer 20 tot 25 procent van je bloed naar je hoofd, waar hersencellen ten minste 20 procent van het voedsel en de zuurstof die je bloed draagt, gebruiken. Verminder die stroom en je beschadigt je hersenen.Eén studie koppelde diabetici aan een 65 procent hoger risico om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Een meer recente studie brengt het risico op bijna het dubbele. Dat is interessant, want als je de diabetes-curve volgt, zie je ongeveer de parallel van Alzheimer. Nieuw onderzoek geeft ook aan dat inflammatoire stress die leidt tot metabole veranderingen in hersenproteïnen een belangrijke factor kan zijn. En ten slotte is er de veelbesproken aluminiumverbinding. Het kan zijn dat onderzoekers naar de verkeerde dader kijken. Er zijn aanwijzingen dat aluminium op zich mogelijk geen belangrijke trigger is voor de ziekte van Alzheimer, maar aluminium en fluoride samen kunnen dat wel zijn. ” >>

Waarom komt het zover dat mensen dement worden, aftakelen, geconfronteerd worden met persoonsvervreemding, aan Alzheimer en andere zenuwziekten lijden? Dat komt natuurlijk niet ineens. Het zijn niet de jaren die het doen, maar het misbruik van het lichaam. Als het lichaam een automatische herstelfunctie heeft en zich voortdurend vernieuwt, waarom is de vernieuwing dan onvolkomen? Daar kunnen veel redenen voor zijn, bv dat de destructie aan een veel sneller tempo verloopt dan de opbouw. Ook kunnen bepaalde intoxicaties de opbouw verhinderen of de degradatie van weefsel versnellen. 
Wat al lang gekend is, is dat regelmatig gebruik van alcohol de hersenen zwaar kan aantasten. Alcohol vernietigt de lever, draagt bij aan zweren, verruimt het hart en doodt hersencellen. Het vernietigt zowel het lichaam als de geest. Alcohol moet worden erkend als moordenaar en is niet bedoeld als een smeermiddel of een “ongevaarlijk” relaxant.  Dr Barnard zegt zonder omwegen : iedere teug alcohol maakt komaf met weer zoveel hersencellen. Maar ook dat is niet het enige. Elke keer dat het lichaam in zijn behoefte miskend werd, uitgeput werd, … draagt daartoe bij (Zie het 12 punten programma voor je gezondheid)
De literatuur vermeldt 3 parameters die nodig zijn om Alzheimer te voorkomen of een halt toe te roepen. 
Maar als ik dit goed bestudeer, is het gewoon alles wat er te doen valt om gezond d leven en eten mogelijk te maken, en dat is precies wat Natur-El benadrukt : 
– INTOXICATIE terugdringen : in dit verband kan ik de lezers alleen aanmoedigen om Dr. Tildens’ werk uit de jaren 50 te lezen. Voeg daarbij onze recente publicatie “Detox je gezond” en je hebt direct een plan om iets te doen. 
– ONTSTEKINGEN (ook verborgen, sluimerende lichte graads) voorkomen en omstandigheden scheppen waarin ze verdwijnen : meestal is ontsteking een spontane respons van het lichaam op intoxicatie of een mechanisch probleem (bv tanden). Hiervoor adviseer ik de literatuur van Prof. A. Ehret (Slijmvrije Voeding), opgenomen in onze brochure Verkoudheid en infectieziekten.
– STOFWISSELING : voedselkeuze, voedselcombinaties, conditie van de darm en symbiose van de darmbacteriën, conditie van de pancreas, de klieren, zijn allemaal bijkomende factoren en het is niet alleen van belang ter preventie van Alzheimer… 
Juist dezelfde zaken worden gezegd over kanker, reuma en andere chronische ziekten. 
Het is gemakkelijk gezegd dat men een oplossing heeft voor Alzheimer, maar als men kijkt hoe moeilijk het is om nog maar een kleine ontsteking onder controle te krijgen zonder deze te onderdrukken, of om de toxische situatie van het lichaam met nog maar 5% te verminderen…
Zware metalen hebben half waarde tijden van 25 à 30 jaar. 
Chelatie kan dat een beetje versnellen en een serie chelatietherapieën kan binnen 6 maanden ongeveer 5 tot maximaal 10 % wegnemen (het dringendste), maar twee maanden nadien meten de patiënten in bloed en urine weer bijna dezelfde waarden als voorheen. 
Dat dwingt ons om zeer kalm te spreken over “genezen” en “mirakeloplossingen” stevig te relativeren. 
Dat betekent niet dat er niets kan gedaan worden. Heel de voeding kan chelerend worden, als de nadruk ligt op fruit en groenten, met een goede portie bladgroen elke dag. En voedingssuppletie mag ook groen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.