Immuniteit en Fruit

We zouden natuurlijk nog even kunnen doorgaan met voeding in relatie tot infecties. Zeker nu wordt er gevraagd naar ‘verzachtende middelen’, en dat kunnen we zeker vinden in zoethout.
Zoals ik eerder meldde, maak een sterk aftreksel van tijm en zoethout. Laat het voldoende lang trekken (minstens 10 minuten) en drink hiervan gespreid over de dag telkens een slokje. Het geeft niet dat de thee afgekoeld is – tenzij je het prettiger vindt dat het een warme drank is.
Een andere optie is, om droog, gemalen zoethoutpoeder in de mond te nemen (1 koffielepel) en dit te mengen met speeksel en zo lang mogelijk in de mond te houden. Herhaal dat enkele keren per dag.
Is er geen nadeel aan het gebruik van zoethout? Zoethout is een uiterst goedaardige remedie. Alleen bij ernstige hartritmestoornissen moet het matig gebruikt worden.

Meer voedingsadvies om je witte bloedcellen niet nodeloos uit te putten is bv. Verhit nooit vetten — De voorbije jaren heeft men bibliotheken vol ge- schreven over bijzondere oliën en vetten. Het leek wel of vet ineens bevorderd was tot “geneesmiddel”. Nochtans zijn deze vetten oneven- wichtige geïsoleerde substanties, die zijn losgekoppeld van hun drager. Geïsoleerde vetten – olijfolie, lijnolie, kokosolie enz – moeten met mate gebruikt worden en in ieder geval moet vermeden worden om ze te verhitten. Alle noodzakelijke vetzuren kunnen worden verkregen uit natuurlijke producten, zoals avocado’s, noten, zaden en pitten, hennepzaad, pompoenpitten enz.

Bovendien helpt het om vetgebruik in het algemeen onder controle te houden. In De Weg naar Genezing (als niets hielp, probeer dit), is een hoofdstuk gewijd aan vetreductie. Minder vet is beter. – Teveel vet in de voeding veroorzaakt oa insuline resistentie. Dit verlaagt je gezondheid, legt de basis voor candidiasis, en andere. Zelfs natuurlijke vetten (met hun drager) moeten met mate worden gebruikt en hun aandeel in je calorieën zou niet meer dan 15% moeten zijn.

En dan hoop ik nog dat dit compleet overbodige raad is : Weg met industrieel bereid voedsel — Moet het nog gezegd worden, hoe de ziel is weggerukt uit overbereid en gefractioneerd en gehercomposeerd voedsel ? Als de naam “dood voedsel” ergens van toepassing is, is het hier. Vermijd voedsel dat op één of andere manier gewijzigd is. Je hebt alle redenenen om fabrieksproducten te wantrouwen.

En laat me nog maar eens in herhaling vallen door je aan te moedigen om Meer fruit te eten. Als je de negatieven moe bent, hier is dan een positiefje : meer fruit. En niet zomaar een beetje meer. De statistieken tonen een ondergewaardeerde positie van fruit in de voeding. Ook onder raw-fooders is het gebruik van fruit te gering. Als het je bedoeling was om een betere weerstand te krijgen, is dat erg moeilijk met een beperkt fruitaandeel ! Fruit beschermt je als geen ander. Is je vitaliteit in een dipje? Houd je dan een hele dag aan fruit. Leer alles wat je kan over deze voeding bij uitstek. Word zelf een fruit-consulent die ook anderen met raad en daad advies geeft over levend voedsel. Je zal kritieken horen over de afstand waar dit voedsel vandaan gehaald wordt. Maar één principe is altijd geldig : houd minstens 50 % uit eigen streek. Het overige is het beste uit zonrijke gebieden – een beetje zon naar hier gebracht…. En dit laatste is nog altijd ecologischer dan een vacinatiespuit of een chemisch cocktail, of een ziekenhuisverblijf. Houd je wel aan enkele basisregels voor het eten van fruit. Wil je die regels samengevat zien? Je vindt de Fruit lovers-card in de Natuur & Gezondheid – ledenmap en in de Module H (Helende Kracht, of De Geneeskracht van Voeding).

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder