De vergiffenis van de natuur

Pasen is voorbij, maar ik zie op het internet een explosie van vragen over en naar vaccinatie. Dat is wat mensen nodig hebben: een middeltje dat hun vergiffenis schenkt. Zondig er maar op los, met de juiste remedie wordt dat allemaal opgelost. Blijkbaar hebben de mensen gezworen van geen oorzaken te willen weten. De oorzaak? Het virus! Ja, dat virus is er, maar het moet toch duidelijk zijn dat de impact daarvan niet iedereen op dezelfde wijze treft. Daarom ben ik er blij om dat vanaf het begin men duidelijk heeft gesteld dat het merendeel van de slachtoffers (+90%) een onderliggende pathologie had, waarvoor ze in behandeling waren.
Er zijn twee vragen die immunologen bij elke pandemie hebben gefascineerd. Waarom worden sommige mensen ziek terwijl anderen gezond blijven? En onder degenen die besmet raken, waarom doen sommige mensen het zoveel beter dan anderen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht? Keer op keer blijkt dat iemands voedingswijze en levensstijl een enorm verschil maken.

Maar de mensen smeken om vaccinaties. Ik hoop dat de gegevens van de 12000 personen die over de ziekenhuisvloer zullen gepasseerd zijn, nauwkeurig worden bijgehouden, ook hun vaccinatiestatus. Ik ben er zeker van dat de vaccinatiegraad zeer hoog zal gelegen hebben. En dat heeft ook een verschil gemaakt. Het prikje gaf in maart (begin van de uitbraak in België), volgende bedenkingen bij Italië :

Het aantal infecties en overlijdens in en rond Bergamo, regio Lombardije(externe link), ligt verrassend hoog.  Kan dit iets te maken hebben met de lokale vaccinatiepolitiek? Naast de algemene verplichte 11 vaccins in Italië werden in Lombardije bijzondere inspanningen geleverd om de bevolking in te enten tegen de griep.  In 2018 werden 141.000 dosissen griepvaccin toegediend, waarvan 129.000 bij 65+ers; de vaccinatiegraad bedroeg 56,2%.   Ook in 2019 lagen de cijfers wellicht zeer hoog.  Daarbij komt nog de vaccinatie tegen pneumokokken, vooral bij oudere mensen.  En laat dat nu net de groep zijn die het zwaarst getroffen wordt.

De combinatie van het griepvaccin Influvac met andere vaccins kan het risico op nevenwerkingen verhogen, zoals toegegeven door de producent(externe link) .

Wat gebeurt er wanneer je antigenen van drie tot zes griepvirussen toedient tegelijk met dertien tot drieëntwintig antigenen tegen de pneumokok? Wat als je dit toedient aan een persoon met een chronische aandoening, een onderliggend lijden, een zwak immuunsysteem?  Een explosief mengsel! Op 5 januari werden in Bergamo 3.511 personen in twee dagen tijd bovenop deze vaccins ook nog eens gevaccineerd tegen meningokokken C(externe link) , en een uitbreiding(externe link) van deze vaccinaties in 20 steden en gemeenten in het getroffen gebied werd voorzien.  Deze vaccinaties gingen door tot eind februari.  Toen werd ook nog het hepatitis A vaccin toegevoegd voor een beperkte groep.

Wat bleef er nog over van de immuniteit van de bevolking rond Bergamo na een dergelijke aanval op hun immuunsysteem?

Waarschijnlijk heb je gehoord dat er een dorp was in de regio met nul geregistreerde besmettingen… Zou dat zo’n “achterlijk” dorp zijn, waar de vaccinaties nog niet zijn doorgedrongen?

Anderzijds zien we dat de filantroop Bill Gates (Roger Haeske noemt hem Bill Hates) niet bij de pakken blijft zitten. Na de winstgevende investeringen in vaccinatiecampagnes in Afrika en in India, ziet hij het helemaal zitten om ons allen te redden. Zijn fabrieken zijn klaar om zeven (!) vaccins te maken tegen deze pandemie. Als één goed is, zullen zeven zeker nog beter zijn. Luc stuurde gisteren nog een mail met zijn Paasboodschap :

“luister eens naar de schade die Bill Gates heeft aangericht in Afrika en India onder de bevolking met zijn vaccinatieprogramma:

dit horen we natuurlijk niet in het nieuws…”
Er is veel te zeggen, ook over de behandeling. ’t Prikje schrijft : “Het eerste waar men in China met succes mee geëxperimenteerd heeft is vitamine C, in hoge dosis.  Dit vitamine is een uitstekend anti-oxidans, en heeft bij infecties in het algemeen reeds ruimschoots zijn waarde bewezen.  Ook nu weer.  Het belet niet dat je besmet kan worden maar zorgt dat de gevolgen van die besmetting binnen de perken blijven.  Hoge dosissen betekent dan dat je met het eten van fruit of combinatie-vitaminepreparaten niet toekomt.  Vijf à tien gram per dag zijn aangewezen, liefst in drie dosissen verspreid over de dag.  Het voordeel is dat je met vitamine C nooit schade kan aanrichten: wat je systeem niet nodig heeft wordt gewoon uitgeplast.  De enige nevenwerking is dat je diarree krijgt als de dosis té hoog is.  Niet stoppen maar de dosis verlagen is dan de boodschap.  Bij zwaar zieken kan vitamine C zelfs via een infuus worden toegediend.Een ander werkzaam geneesmiddel is chloroquine, een anti-malariamiddel, eveneens goedkoop en algemeen voorhanden.  Waarom verzwijgt men dit in de media? Waarom wordt er met geen woord over gerept?  Blijkbaar staat het gebruik ervan reeds in de algemene richtlijnen voor de behandeling, maar daarover hoor je in de media geen woord.  Perfect is het middel niet, want er kunnen ernstige nevenwerkingen optreden.  Maar of men daarom in kritieke gevallen deze optie mag uitsluiten is een andere vraag.  Een luxe die men zich niet kan permitteren wanneer er mensen dreigen om te komen bij gebrek aan een werkzame alternatieven!”Ik hoop uit het diepste van mijn hart, dat mensen door deze toestand wakker worden en begrijpen dat er wetten zijn van oorzaak en gevolg. In Natuur & Gezondheid 4 (september) gaat het over Natuurlijke Remedies. Maar voor ik daaraan begin, zal er een uitgebreid hoofdstuk zijn over “Oorzaken van Ziekte”. Jawel, bacteriën en virussen zijn daarbij, maar de nadruk komt te liggen op het “terrein”.

Ik zou willen besluiten met een gedachte die ik in de titel heb verwerkt. Die brengt me naar een artikel van John J. Ingalls, in 1898, waarin hij stelt: “Gras is de vergiffenis van de natuur.” zoals dit is gepubliceerd in de brochure de groene kracht. Heel die brochure ademt één en dezelfde gedachte uit, nl. dat we onze voeding moeten vergroenen. Aan het einde van de dag, stel je de vraag: heb ik mijn 200 gram diepgroene groenten gegeten? (naast al de andere uiteraard) Als je daar niet toe komt, kan je nog altijd beroep doen op groene voedingsaanvulling (gerstgras, tarwegras, chlorella, spirulina…)

“Gras is de vergiffenis van de natuur. Liggend in de zon tussen de boterbloemen, de madeliefjes en de paardebloemen van mei… dit zijn onze vroegste herinneringen van gras. Gras is de vergiffenis van de natuur, haar constante zegening. Zijn taaie vezels houden de aarde op haar plaats en voorkomen dat de oplosbare componenten meespoelen naar zee. Het valt de eenzaamheid van woestijnen aan, klimt op de onbereikbare hellingen en de verboden spitsen van bergen, verandert klimaten, en legt de geschiedenis, het karakter en het lot van naties vast. Bescheiden en geduldig, heeft het een onsterfelijke kracht en agressiviteit. Verbannen van de hoofdwegen en de velden, wacht het zijn tijd af om terug te komen, en wanneer de waakzaamheid verzwakt is of de dynastie is ten gronde gegaan, neemt het stilletjes weer de troon in waarvan hij verbannen was, maar waar nooit afstand van gedaan werd. Het bezit geen pracht van bloemen om de gevoelens te charmeren met geur of praal, maar zijn kleur is betoverender dan het lelietje-van-dalen en de roos. Er groeit geen sappige vrucht aan en toch, moest de oogst ervan één jaar mislukken, dan zou honger de wereld ontvolken.”

Of om het met de woorden van Jeremia 14/6 te zeggen : “Hun ogen smachten omdat er geen kruid groeit.”

Iedereen kan iets doen. Blijf weg van zuivel, vlees en vis. Blijf weg van de bereide maaltijden en bij de barbecue… Laat je zonden daar niet ophopen tot een onvergefelijke schuld… terwijl de natuur zo’n overvloedige en milde gaven aanbiedt.

PS – Gisteren 13 april hoorde ik voor het eerst een ‘schuldige’ voor de dodentol – obesitas !De raad die de professor gaf was “het is nooit te laat om je voeding te verbeteren”. Het mag eindelijk eens gezegd worden.

Tesla

Eén gedachte over “De vergiffenis van de natuur”

 1. Dag Stefaan,
  Dank u voor de vele info om het vertrouwen in de natuur sterker te maken.
  Dat vaccineren schadelijk kan zijn en evenveel of meer kwaad als goed kan doen geloof ik vast en zeker en ook daarom hebben we onze kinderen vroeger enkel de verplichte vaccinaties laten geven.
  De mens wil niet ziek worden en als dit toch nog gebeurt dan moet het heel rap voorbij zijn …op welke manier je “geneest” en hoe oppervlakkig dit is vinden de meesten niet belangrijk meer. We mogen ook gewoon niet meer ziek zijn…er is daar geen plaats meer voor in de economische maatschappij.
  Veel (groene )groenten en fruit gebruiken in goede combinaties kunnen zeker een goed medicijn zijn…dit voel ik bij mezelf ook trouwens.
  Maar niet iedereen is direct in staat om plantaardig te overleven … wijzelf gebruiken heel weinig dierlijk maar bij momenten hebben we een eitje of stukje vis gewoon nodig en ik pleit hier niet om dierlijk te eten maar ik kan er wel inkomen dat bepaalde mensen een weinig vlees nodig hebben om te overleven….
  groeten filip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.