De Groene Bibliotheek voor GezondheidsZoekers

In 2019 dachten we erover na hoe we een eigentijdse serie van digitale Gezondheidsgidsen konden aanbieden over diverse thema’s die de gezondheid raken. Meer dan twee jaar voorbereiding en herwerkingen, aanvullingen, correcties… hebben geleid tot de Drs Pûr Natûr-serie die we je graag voorstellen. Je kunt deze gidsen aankopen en downloaden via de Herbômont-site of aanvragen op deze site. Wil je alle nummers (en dat zijn er meer dan 100)? Volg dan de cursus Natuur&Gezondheid waarin al de nieuwe publicaties zijn opgenomen.

Vind hier het overzicht / zie laatste pagina’s op het overzicht van de cursus Natuur&Gezondheid

Dit zijn enkele van de beschikbare titels. Er wordt nog elke dag aan gewerkt om de serie uit te breiden, zodat je hier antwoorden vindt die je nodig hebt om voor 100 % te gaan voor natuurlijke gezondheid.
Betalingen op de Natur-El – rekening : 
IBAN: BE43 9733 7932 4901 BIC: ARSPBE22   tnv Natur-El
Stuur ons ook een email, zodat wij u de bestelde publicaties kunnen toesturen !

OVER VOEDING 

Hoe kan voeding onze gezondheid beïnvloeden? Op veel manieren. Verkeerde keuzes, de kwaliteit, de combinaties, te verzurend, te veel, te weinig, te dikwijls, te snel… Het zijn verschillende onderdelen die doorheen de Naturel-boekjes naar voor gebracht worden. Het doel ervan is mensen te helpen op hun exploratie van gezonde voeding – om gezond te blijven, of gezond te worden. Over rauw eten bv hebben we een in de steigers staan. Zo hebben we met de nadruk op fruit als de ultieme voeding,  nu een serie ontwikkeld met tal van nieuwe titels, vertalingen van verschillende schrijvers. Belofte maakt schuld en daarom is er ook MucusVrij, de vertaling van Ehrets’ Mucusless diet. Twintig jaar geleden beloofd in de cursus Voeding en Gezondheid… en nu is die er. Daarnaast nog tal van andere over verzuring, voedselcombinaties, spijsvertering, of de focus op één bijzonder voedingsmiddel. Voeding als medicijn – dat zou het altijd moeten zijn.

OVER HULPMIDDELEN

Je hebt alles gedaan wat je kon met je voeding. Dat is de basis. En sommige mensen ervaren dat het niet genoeg is. Wat is er nog meer dat kan helpen bij kleine en grote ongemakken? Of als het verleden je met grote tekortkomingen achterlaat?  Hoe doorbreek je die cirkel van ziekte en ongemak, als ontstekingen, pijn, lijden? Hoe breng je de verwoestende invloed van ontstekingen tot stilstand of zet je deze onder controle – en hoe maak je de overgang van je oude leven naar een nieuwe start? Dat was de basis die ons deed besluiten om deze Drs Pûr Natûr Gidsen te maken over : Magnesium, Natriumbicarbonaat, Klei, Propolis, Het Afleidingsbad, Inversietherapie en Rugproblemen, Darmspoelingen en Colloïdaal Zilver. Houd het in de gaten, want in 2020 wordt deze lijst verder aangevuld !

OVER ZIEKTE EN GEZONDHEID

Als het heel concreet moet zijn, hebben we een serie Drs Pûr Natûr Gidsen voor u samengesteld, die je doet begrijpen waarom ziekte optreedt, wat de bedoeling daarvan is, ook wanneer deze zich openbaart in een aandoening die je treft. Deze nieuwe serie omvat reeds : Hoofdpijn en Migraine, Diabetes, Prostaat vergroting, Zo spreekt de Maag (cfr Prof. Ehret), De Lever. Momenteel wordt hard gewerkt om ook de bestaande boeken aan te passen : Reuma Natuurlijk Genezen, Gezonde Darm, Verkoudheid…
Van een aantal publicaties is ook nog de oude versie gedrukt beschikbaar.
Contacteer ons gerust voor meer info. St”el gerust je vraag en we helpen je graag de antwoorden vinden die je nodig hebt.

VOEDING – LEVENSWIJZE
Zo deden anderen het

De krijtlijnen voor een natuurlijke gezondheid, zoals beschreven door de kopstukken van de Natuurlijke Hygiëne : beginnend bij Luigi Cornaro en zijn ideeën over hoe je veroudering onder controle houdt met matigheid; Een samenvatting van teksten van Albert Mosséri “Op Maat van de Mens”, om de specifieke voeding te leren kennen die mensen in optimale gezondheid houdt, of brengt; en het inspirerend werk van Ralph Rasschig : “God Geneest nog steeds… ook U?”

Aangevuld met een nieuw werk, gebaseerd op “Geen Ongeneeslijke Ziekten”, is er “De Weg naar een Natuurlijke Gezondheid”, het Masterplan ! Dit zijn een paar meesterwerken uit de Internationale Hygiënistische Bibliotheek, met tijdloze informatie voor Gezondheidszoekers.

En natuurlijk is er ook Vraag & Antwoord – vier nummers met thema’s over voeding, gezondheid en levenswijze, die ook voor jou het verschil kunnen maken !

Vraag en Antwoord is een onderdeel van de Module Q.
Een mini-cursus in Natuurlijke Gezondheid !