Diabetes

Diabetes is een langetermijn-sluipmoordenaar: de behandeling is te verdragen en de symptomen vallen niet onmiddellijk op. Schade aan nieren en ogen, maar ook hart- en vaatproblemen, laten pas op termijn van zich spreken. Naast te veel en vet eten is onvoldoende lichaamsbeweging een ontstaansfactor.

“Europa volgt de Verenigde Staten weliswaar op afstand, maar we volgen wél. Het is goed dat deze ontwikkeling wereldkundig wordt gemaakt, want er komt een omvangrijk volksgezondheidsprobleem bij. Een probleem dat vanuit de jeugd een extra zet krijgt en waar wellicht nog iets tegen te doen is als we hard werken aan voorlichting. In de VS zien we steeds meer jongeren die aan ouderdomsdiabetes (type-2) gaan lijden. Ernstig. Overal ter wereld waar een hamburgertent neerstrijkt zie je de vetzucht en de diabetesproblemen om zich heen grijpen.”

Digitaal boek / pdf

Maakt deel uit van de cursus Natuur & Gezondheid (LifeScience)- Module Z (Zuivel en dierlijke eiwitten) met alle informatie over de behoefte aan en de verstrekking van eiwitten via een plantaardige voeding.