Druiven als Medicijn

Druiven zijn er in alle kleuren, vormen en smaken. De druiventeler weet dat er in druivensoorten heel wat kwaliteitsverschil is. Sinds de wilde druif haar oorspronkelijk biotoop – de Kaukasusring – heeft verlaten heeft zij al tal van gedaanteverwisselingen meegemaakt. Zo is ze geworden tot een eenvoudig te vermeerderen plant, die afhankelijk van de zorg die er wordt aan besteed en de bodem waarop ze groeit, vruchten geeft.

* Door de rijkdom aan zoet sap zijn druiven verfrissend.
* Druiven zijn licht verteerbaar door het gehalte aan vruchtenzuren, behalve in extreme gevallen zoals bijvoorbeeld bij pancreasafwijkingen, ernstige darmaandoeningen enz.
* Als voedingsmiddel zijn druiven buitengewoon. De druif is rijk aan druiven- en vruchtensuiker (glucose en fructose), die de werking van spieren en het zenuwstelsel in het algemeen onderhouden. Deze suikers, in de meest natuurlijke vorm zijn een uitstekende bron van energie en dus van levenskracht & vitaliteit.

Maar doorheen dit boek nemen we je mee op een hoopvolle reis, van Druiven – een goddelijk medicijn !

Digitaal boek / pdf

Maakt deel uit van de cursus Natuur & Gezondheid (LifeScience)- Module H (Helende Kracht) over de wonderbare samenstelling van de voeding en hoe geneeskracht van voeding moet begrepen worden.

Elke module bestaat uit diverse digitale boeken, artikels, schema’s, presentaties…. over het onderwerp. Ideaal voor Zelfstudie van de “LevensWetenschappen”.