Het Afleidingsbad

de sleutel tot de lichaamsreiniging

Louis Kuhne is de grondlegger van een nieuw medisch systeem, dat hij de “Nieuwe Geneeskunde” noemde. Eén van de onderdelen daarvan is de watertherapie. Eén onderdeel – het “rompwrijfbad” is wellicht het hoogtepunt in de praktijk, hoewel het nooit de erkenning kreeg die het verdiende. Het stuitte op verzet, taboes, afwijzing – ondanks zijn onmiskenbare efficiëntie. We presenteren je dit, onder de naam het afleidingsbad. Niet echt een “bad”, maar een afleidende therapie, die reflexologisch, de lymfatische beweging in het lichaam weer op gang trekt. Voor veel mensen waar het lichaam een beetje op een moeras begint te lijken, kan dit het verschil maken. Waar de detox in het verleden faalde, kan nu een unieke beweging gecreëerd worden – met moderne middelen, zoals je aan het einde van deze brochure zult terug vinden.

Louis Kuhne: de oorsprong van het “Detox-Bad”

Louis Kuhne creëerde een uniek hydrotherapie wondermiddel – inclusief het Romp-wrijfbad – om met succes een breed spectrum van ziekten te genezen. Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw ontstond Neo-Naturopathie, met name in Duitsland. Sebastian Kneipp, dr. Benjamin Lust, Louis Kuhne, onder anderen, waren slechts enkelen die teleurgesteld waren over de impotentie van de moderne geneeskunde bij een ernstige ziekte. Deze mannen keerden zich allemaal naar een meer natuurlijke benadering in een zoektocht om een ziek lichaam te genezen en een leven 4 lang een goede gezondheid te behouden. Geïnspireerd door het werk van de vader van de geneeskunde, Hippocrates (400 v.Chr.), die verklaarde dat “de natuur de arts van de ziekte is“, begonnen ze met succes te experimenteren met het gebruik van water als een geneeskrachtig middel. Hippocrates is beroemd vanwege het bestuderen van de genezende krachten van water en vervolgens het creëren van thalassotherapie. Dr. Benjamin Lust noemde Louis Kuhne een “genie in de kunst van de genezing”. Kuhne creëerde het wrijfzitbad, waarop het Detox Bad is gebaseerd. Hij geloofde dat de oorsprong van alle ziekten een opeenhoping van afvalstoffen en toxines in het lichaam is. Hij schatte dat deze afgezette materie het lichaam soms zelfs zou kunnen vervormen, bijvoorbeeld bij wervelkolomvervorming. Dit besef gaf aanleiding tot zijn leer van de “eenheid van ziekten”. 

Digitale brochure / pdf

Maakt deel uit van de cursus Natuur & Gezondheid (LifeScience)- Module T (Therapie / de hulpmiddelen) over het wat en hoe van de natuurlijke therapie, voorbij de voeding.

Elke module bestaat uit diverse digitale boeken, artikels, schema’s, presentaties…. over het onderwerp. Ideaal voor Zelfstudie van de “LevensWetenschappen”.