Propolis

geneeskracht uit de bijenkast

Propolis is de harsachtige kitstof (bijenkithars), die de bijenpopulatie beschermt tegen infecties. Het is te beschouwen als een plantaardig antibioticum, met als voordelen: niet schadelijk, veroorzaakt geen gewenning en tast de darmflora niet aan.

Propolis hoort thuis in de gewone huisapotheek voor alle kleine kwaaltjes en ter voorkoming van grotere. Propolis activeert de afweer en het verdedigingsmechanisme. De in haar functie gestoorde cel wordt gestimuleerd om haar rol weer naar behoren te vervullen. Als de oorzaak van de kwaal niet wordt opgelost, kan het zijn dat propolis wel even helpt, maar dat de kwaal dan heviger de kop opsteekt. Daarom is het goed, om verder te kijken.

Over zijn vele toepassingen en eigenschappen ten dienste van de gezondheid.

Digitaal boek / pdf

Maakt deel uit van de cursus Natuur & Gezondheid (LifeScience)- Module T (Therapie / de hulpmiddelen) over de ondersteunende remedies voor 101 kleine en grote aandoeningen.

Elke module bestaat uit diverse digitale boeken, artikels, schema’s, presentaties…. over het onderwerp. Ideaal voor Zelfstudie van de “LevensWetenschappen”.