Is het de darm? 2

Een goede spijsvertering als basis voor een goede gezondheid. Eender welk orgaan je viseert, je kunt het in verband brengen met de darm. 

Juiste Voedselcombinaties voorkomen grote problemen

Als het je wens is om meer in harmonie met de natuur te leven, en de wetten van het leven en van de voeding te respecteren, dan kunnen we de natuurlijke opties voor genezing bestuderen. Je kunt natuurlijk meteen zeggen: “Maar wie zegt dat het zo is?” “Kan het worden bewezen?”. Dat zijn vragen die we niet uit de weg gaan. In feite kan elke natuurkundige dat bewijzen, tenminste als zo’n wetenschapper het niet alleen uit de boeken wil weten, maar bereid is om het te onderzoeken. Dat ons lichaam verdraagzaam is en veel misbruik verdraagt, is geen voldoende antwoord. Dat ons lichaam veel verdraagt, dat weten we allemaal. Zoveel zelfs, dat we ons verbazen over de enorme rekbaarheid van het systeem, zijn compenserende en corrigerende acties.

Maar omdat we die tussenkomsten compleet uitbuiten en de krachten van het lichaam daardoor uitputten, scheppen we een ideale grond voor het ontstaan van ziekte. Is dat iets waar je vanaf wil?

Dan zet ik je aan om er een studie van te maken. Het is een puzzel, maar de stukjes zijn ontrafeld in “Een Nieuwe Start”, de publicaties “ZuivelVrij”, “GlutenVrij”, SuikerVrij”, Echt Eten” en de publicaties die komen.

Leg de stukjes bij elkaar en ontdek een uniek natuurlijk concept voor de menselijke voeding – zo eenvoudig, zo vanzelfsprekend, zo gemakkelijk in de praktijk… Het maakt niets uit waar ter wereld je woont. Het principe is dat je het beste voedsel uitzoekt dat op die plaats te verkrijgen is. Is het er niet te verkrijgen, hoe kan het er groeien? De volgende stap is: hoe zorgen we ervoor dat we dit voedsel niet verknoeien? Het beste voedsel wordt niet altijd op de beste manier gegeten. Een groot gedeelte van al het goede voedsel gaat voorbij aan zijn doel, en in plaats van je energie en fundamentele bouwstoffen voor het leven te bieden, eindigt het in indigestie en legt de basis voor ziekten en gaat misschien zelfs op de loop met je energie. Is het je opgevallen dat je de laatste tijd erg moe was? Lag het aan je voeding? Je hebt toch net zoals anders hetzelfde gegeten, even veel… Wat in dit boek voorgesteld wordt is niet samen te vatten in WAT men zou moeten eten. Dat is belangrijk. We eten niet om het even wat. Maar er is ook WANNEER, HOEVEEL, HOE bereid en gecombineerd, HOE dikwijls…? Dokter Mayr, die zich jaren heeft beziggehouden met dit onderwerp, was tot de conclusie gekomen dat gezondheid en ziekte hun oorsprong vinden in de darm – de spijsvertering. Een slechte spijsvertering zag hij als bron van alle ziekten en daartegen was maar één ding te doen. Geen pilletje, geen supplement of medicijn, geen kruid of behandeling, maar een darm-sanering. De gezondmaking van het terrein. En daar stopt het niet. Gezond maken om meteen al de intense inspanningen die daarmee gepaard gaan teniet te doen? Geen sprake van. Als de darm in orde is, moet er een verstandig plan zijn voor de voeding. 

Een nieuwe digitale brochure over het hoe, wat en waarom van juiste voedselcombinaties. 

Voor meer energie. De brochure kost 9 euro. (pdf)