Is het de darm? 3

De Spijsvertering, motor van de energie

Darmsanering is een essentiële factor in het gezondheidsproces. Het is quasi onmogelijk om af te rekenen met chronische aandoeningen, terwijl men de oorzaken niet aanpakt. Eén van die oorzaken vinden we in de darm.

Professor Arnold Ehret schrijft : “Chronische constipatie is de ergste en meest voorkomende misdaad tegen het leven en de mensheid – een misdaad die onbewust is begaan en waarvan de enormiteit nog niet volledig is gerealiseerd. Het wordt ervan beschuldigd een van de belangrijkste oorzakelijke factoren van alle lichamelijke en geestelijke ziekten te zijn. Ik weet uit mijn praktijkervaring met duizenden chronisch zieken dat het leven van de mens en de omvang van zijn mentale en spirituele vermogens grotendeels worden beïnvloed door de toestand van het spijsverteringskanaal. Het is zeker heel belangrijk dat de hersenen en zenuwen van de mens worden voorzien van zuiver bloed en niet afhankelijk zijn van bloed, vervuild met onzuiverheden, afkomstig van een onrein voedingskanaal. “Onrein” is een te mild woord, wanneer we te maken hebben met de ergste soort van een vuile toestand. Het is een feit dat de mens, het product van de huidige ‘geciviliseerde’ samenleving van deze veel geroemde ‘geavanceerde’ twintigste eeuw, ongezond wordt geboren, omdat zijn moeder tijdens de zwangerschap bijna altijd last heeft van constipatie. En ik zeg verder dat ze in deze toestand meestal twee tot drie keer zoveel eet als nodig is. Dit zorgt ervoor dat de zogenaamde normale, min of meer gezonde mens vanaf zijn kindertijd enigszins wordt belemmerd. En in veel grotere mate is de verstopte – die zo vol intern vuil zit, dat het alleen ‘onbeschrijflijk’ kan worden genoemd. Zijn spijsverteringskanaal, reikend van de mond tot de anus, is gevuld met een morbide slijm – onverteerde, rotte en achtergebleven voedingsstoffen, die allemaal in een staat van gisting en verrotting zijn. Zijn darmen hebben zijn hele leven nooit een perfecte reiniging gehad. Aan het einde van elke afscheiding moet de anus kunstmatig worden gereinigd, wat aantoont dat de interne wanden van de darmen ook na elke passage hoeveelheden van hetzelfde vuil moeten behouden.”

Zo begint deze nieuwe publicatie Darmspoelingen, waarin het boek van Prof. Ehret is opgenomen, naast tal van andere adviezen om te zegevieren over chronische darmklachten.

Dit ebook van Natur-El over het saneren van de darm kost 9 euro. 

Na betaling van 9 euro op de NaturEl rekening, ontvangt u een link voor download.