Aarden voor gezondheid

Wilfried verwees me naar een andere invalshoek tegen ontsteking, en daarom besloot ik om ook dit toe te voegen aan ons Dossier Ontstekingen en Natuurlijke Pijnbestrijding

Ik zal het nooit vergeten, de vele keren dat Mieke in Vloesberg op blote voeten langs kwam. ‘Dapper’, dacht ik toen, maar met wat ik lees en weet, zouden we er allemaal een voorbeeld kunnen aan nemen.  Bekend als “aarding”, wanneer de huid in contact komt met de grond, wordt het menselijk lichaam een ​​spons die negatief geladen elektronen uit de aarde opzuigt. Deze praktijk verdient snel erkenning als een nieuwe manier om je gezondheid te beschermen en de nadelen van onze huidige levensstijl te bestrijden. Het moderne concept van aarding maakte zijn debuut in 2010 met de uitgave van het boek van Clint Ober: Earthing: The Most Important Health Discovery Ever? Wilfried verwees me ook naar een andere invalshoek tegen ontsteking, en daarom besloot ik om ook dit toe te voegen aan ons Dossier Ontstekingen en Natuurlijke Pijnbestrijding Ik zal het nooit vergeten, de vele keren dat Mieke in Vloesberg op blote voeten langs kwam. ‘Dapper’, dacht ik toen, maar met wat ik lees en weet, zouden we er allemaal een voorbeeld kunnen aan nemen.  Bekend als “aarding”, wanneer de huid in contact komt met de grond, wordt het menselijk lichaam een ​​spons die negatief geladen elektronen uit de aarde opzuigt. Deze praktijk verdient snel erkenning als een nieuwe manier om je gezondheid te beschermen en de nadelen van onze huidige levensstijl te bestrijden. Het moderne concept van aarding maakte zijn debuut in 2010 met de uitgave van het boek van Clint Ober: Earthing: The Most Important Health Discovery Ever? 

Bijna 12 jaar eerder ontdekte Ober, een gepensioneerde pionier van de Amerikaanse kabel-tv-industrie, dat hetzelfde systeem van aarding dat wordt gebruikt om telecommunicatie en draden te stabiliseren, ook de atomen in het menselijk lichaam zou kunnen stabiliseren, waardoor de functie van alle lichaamssystemen zou verbeteren.

Aarding is al in praktijk sinds het begin van de tijd toen het voorgeslacht op blote voeten liep of met geleidende leren mocassins of sandalen. Misschien is dit een verklaring voor hun lange levensduur en een relatief goede gezondheid. 

Na de uitvinding van schoenen met rubberen zolen werd een niet-geleidende barrière opgericht tussen het lichaam en onze grootste bron van elektronen – de aarde. Omdat ons directe contact met de aarde vervaagt door het routinematige gebruik van synthetische vloeren en schoenen, bedreigt elektromagnetische instabiliteit onze gezondheid.

Al onze cellen zijn gemaakt van atomen. Atomen bezitten unieke positieve en negatieve ladingen die zijn gebaseerd op het aantal negatieve elektronen of positieve protonen die zij dragen. Veel gezonde atomen hebben een negatieve lading omdat ze meer elektronen bezitten; deze atomen kunnen echter elektronen hebben “gestolen” van hen, waardoor ze zeer reactief en schadelijk blijven. In deze toestand worden ze vrije radicalen genoemd. Aangezien schadelijke vrije radicalen in cellen en weefsels infiltreren, neemt onze gezondheid af. De enige manier om dit destructieve proces te stoppen is door het lichaam te voorzien van neutraliserende antioxidanten of een grote dosis negatieve elektronen, door middel van aarding.

Aarding neutraliseert vrije radicalen

Vrije radicalen worden gegenereerd door ontsteking, infectie, celbeschadiging, trauma, stress en een toxische omgeving. Ze dwingen ons immuunsysteem om te reageren op deze bedreigingen. Een actief immuunsysteem produceert meer vrije radicalen en al snel probeert ons lichaam branden te blussen, maar het heeft onvoldoende middelen om dit te doen. Bovendien hebben industrialisatie en onze technologische wereld ons in een labyrint van elektromagnetische velden gestort, die de elektrische balans van onze cellen verstoren. Een overvloed aan vrije radicalen, instabiele ladingen, ontstekingen en immuunactivatie zijn verantwoordelijk voor onze meest bedreigende chronische aandoeningen zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, chronische pijnsyndromen en auto-immuniteit.

Aarden is een eenvoudig, goedkoop middel waarmee de meesten van ons deze destructieve krachten kunnen bestrijden. De negatieve elektronen die door de aarde worden opgenomen, blussen de vrije radicalen, ondersteunen het immuunsysteem en blussen de branden. Nobelprijswinnaar Richard Feynman beschreef een paraplu-effect gecreëerd toen we “geaard” waren. Hij beweerde dat aarding het elektronische potentieel tussen het lichaam en de aarde gelijk maakte, zodat het lichaam een ​​uitbreiding van het magnetisch veld van de aarde wordt. Dit potentieel “annuleert, reduceert en duwt elektrische velden van het lichaam weg”.

Voor verbeterde slaap, pijnbeheersing en stress

Aarding lijkt de slaap te verbeteren, pijn te helpen beheersen en cortisol (een stresshormoon) te normaliseren om de stressreactie te verminderen.

Het zenuwstelsel is een elektrisch systeem van het lichaam en beïnvloedt al deze activiteiten. Van een instroom van negatieve elektronen van de aarde is aangetoond dat het het zenuwstelsel kalmeert door het autonome zenuwstelsel te verschuiven van de sympathieke, “vecht-of-vlucht” -tak naar de parasympatische “rust-en-vertering” -tak.

Slaap- en stressvermindering zijn essentieel voor het beheersen van pijn en het verminderen van de risico’s van veel chronische gezondheidsproblemen. In een piloot-studie van 60 proefpersonen die lijden aan slaapstoornissen en chronische spier- en gewrichtspijn gedurende ten minste zes maanden, zorgde een nacht elke nacht voor een verbetering van 74 tot 100 procent van de kwaliteit van de slaap, zich uitgerust voelen na het ontwaken, spierstijfheid en pijn, chronische rug- en gewrichtspijn en algemeen welzijn. Aarding helpt om ’s nachts een normaal cortisolniveau te bereiken, wat slaap, pijn en stress verbetert.

Wat aarding kan betekenen bij ontsteking en voor de immuniteit

Nieuwe onderzoeken tonen aan dat aarding een positieve invloed heeft op de ontstekingsreactie en het immuunsysteem, wat verreikende gezondheidsvoordelen kan hebben. We weten al dat aarden de cortisolspiegel verbetert. Aangezien een hoge cortisol, geassocieerd met chronische stress, leidt tot systemische ontsteking in het lichaam, kan aarding de ontsteking verbeteren omdat het cortisol normaliseert.

De toestroom van vrije negatieve elektronen van de aarde bestrijdt positief geladen vrije radicalen die door ontstekingsfactoren worden gegenereerd als ze reageren op letsel, infectie, trauma of stress. Omdat aarding vrije radicalen neutraliseert, kalmeert de immuunrespons. Genezing vindt sneller plaats in afwezigheid van destructieve vrije radicalen. Wanneer het lichaam een ​​tekort aan negatieve elektronen heeft, zijn cellen en weefsel kwetsbaar voor vernietiging, leidend tot vrije radicalen, systemische ontsteking en chronische immuunactivatie. Deze omgeving verhoogt het risico op kanker, auto-immuniteit, infecties, chronische pijnaandoeningen en een algemene achteruitgang van de gezondheid.

Er zijn veel manieren om aarding aan te moedigen. Er is een overvloed aan grondmaterialen van lakens tot schoenen. De meest eenvoudige en goedkope manier voor iedereen om te aarden is om minstens een periode van de dag gewoon op blote voeten over de grond te lopen. Vocht is een superieure geleider en daarom bieden nat gras, vuil, een strand of meer de beste basiservaring. Het is ook nuttig om te weten dat leer, metaal, katoen geleidend zijn. Echter, bestrating, hout, plastic, rubber, synthetische of geïsoleerde materialen blokkeren de gezonde negatieve lading van de aarde.


We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder