Genezers van de natuur

Je hebt het al gemerkt of niet, maar we hebben recent een nieuwe basis voor deze blog gemaakt onder de titel “Proef even mee”. Je vindt dit op de site, onder het artikel. Wat we daarmee wilden doen, is aangeven hoe heel het palet van de voeding potentiële geneeskracht heeft. Die staat nooit op zichzelf en dient niet zomaar als compensatie voor voeding die niet deugt.

Door het schitterende weer van de voorbije week, komt heel de natuur hier weer tot leven. Alles roert zich en zo proefde ik daarnet de eerste topjes van de wilde asperges. Waarom zou je asperges eten? Ten eerste, omdat het een schitterende groente is en iedereen die ook maar een klein tuintje heeft zou er moeten aan denken om op zijn minst een aspergebedje te planten. Verleden jaar zag ik bij familie een formidabele aspergestruik in het bloemenperceel – een plant van minstens 10 jaar oud, nooit van gegeten. Maar eind juli met tientallen eetbare toppen… Zo’n gelegenheid laat ik nooit onbenut en de rest van de familie verbaasde zich erover…

Vers geplukte groene aspergetoppen zijn heerlijk. Het is de beloning voor de tuinman (of -vrouw)

Eén gedachte over “Genezers van de natuur”

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder