Ontstekingen juist inschatten

Wanneer het lichaam gewond raakt of wordt binnengedrongen door giftige stoffen, gassen of micro-organismen, of wanneer een opeenhoping van interne giftige brokstukken, vloeistoffen en / of micro-organismen (gewoonlijk een ‘infectie’ genoemd) een cruciaal niveau bereikt, voert het lichaam een ​​gezondheidsherstellend zuiveringsproces uit dat ontsteking wordt genoemd. . In dit proces werkt het lichaam in een “koortsachtig” tempo om je te genezen! Het stuurt elementen van het immuunsysteem naar het bedreigde gebied: fagocyten, waaronder monocyten / macrofagen en leukocyten, ook bekend als witte bloedcellen of T-cellen, die antilichamen produceren en toxines binden aan de moordenaar / neutraliserende T-cellen. In het geval van colitis en de ziekte van Crohn hebben giftige ontlasting, zure afvalstoffen en gifstoffen in de bloedbaan de darm vergiftigd, waardoor het lichaam een ​​ontsteking heeft veroorzaakt om de weefsels te zuiveren.

Naast de T-celwerking stuurt het lichaam antilichaamproducerende B-cellen, meer bloed en meer lymfevloeistof voor het verwijderen van giftig afval naar het bedreigde gebied. Ook wordt de doorlaatbaarheid van de kleine bloedvaten vergroot om de afgifte van grote moleculen uit de bloedbaan naar het beschadigde gebied mogelijk te maken voor gebruik bij het herstel van het lichaam. Het extra bloed en de lymfevloeistof zorgen ervoor dat het ontstoken gebied opzwelt, rood wordt, warm aanvoelt en soms pijnlijk is. Dit zijn allemaal normale en positieve tekenen van het geweldige zelfgenezende vermogen van het lichaam in actie.

Ontsteking is een krachtige, zelfherstellende actie die op intelligente wijze door het lichaam wordt uitgevoerd. De intelligentie van lichamelijke genezing is het allerhoogste, en we moeten het proces ondersteunen. Wat we ook doen, alleen het lichaam kan zichzelf genezen, en in alle gevallen geneest het ondanks, niet vanwege onze tussenkomst. Alleen het lichaam kan zichzelf genezen en er is geen kracht in ons leven die krachtiger is dan zijn zelfgenezende krachten.

Als we een interne ontsteking hebben, moeten we de oorzaken van de ziekte wegnemen – dwz giftige voeding, medicijnen, veroorzakers van irritatie, mentale / emotionele / levensstijlstress, enz. – en het lichaam voorzien van de gezondheidsverbeterende tools: goed verteerbare, voedzame voeding, rust, slaap, enz.

Als de ontsteking van buitenaf is, is het verstandig om het getroffen gebied te reinigen, het dan met rust te laten en voldoende rust en slaap te krijgen zodat het lichaam alle zelfgenezende energie die het kan verzamelen voor zijn herstellende activiteit. Ontsteking zal zijn beloop hebben als we het zelfgenezingsproces ondersteunen. Alleen dan zal de gezondheid worden hersteld. Onthoud: zelfgenezende energie wordt alleen gegenereerd als we slapen – het komt niet van voedsel of geneesmiddelen of iets anders. Er zijn geen uitzonderingen op dit fysiologische levensproces.

Het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen en remedies werkt de herstellende werking van het lichaam tegen, aangezien ‘medicinale’ ontstekingsremmers giftig en enerverend zijn – ze hebben geen genezende intelligentie en werken niet op het lichaam; het lichaam werkt eerder om ze te elimineren. Het gebruik ervan is contraproductief, in de acute fase, waardoor de lichaamsenergie die beschikbaar is voor zelfgenezing afneemt en, in sommige gevallen, ons zieker maakt. Overdosering van medicijnen en remedies kan het lichaam verzwakken zodat het geen energie heeft om het ontstekingsproces gaande te houden, en dus stopt de ontsteking voortijdig, waardoor mensen geloven dat het middel ‘werkte’. Dat ‘geneest’ ons niet; dat stopt eerder de zelfgenezende werking, waardoor we giftig blijven! . De zelfherstellende levenskracht moet ongehinderd doorgaan om zijn werk te volbrengen! En dat zal het ook gebeuren als we zorgen voor de gezondheidsvoorwaarden.

Door je te verdiepen in deze eenvoudige maar geestelijk uitdagende ideeën, zul je de kracht krijgen om te genezen en vrij van angst voor ziekte te leven.

Natuurlijk kunnen langdurige ontstekingen ook negatieve uitwerkingen hebben. Het vraagt een juiste inschatting om te beoordelen of het wijs is om in te grijpen, of het lichaam ons iets wil vertellen over onze vitamines of mineralen, onze energie, onze gezondheid…

2 gedachten aan “Ontstekingen juist inschatten”

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder