Rode Bietensap

Rode bietensap is een waardevol sap om te helpen de rode bloedcellen op te bouwen en het bloed kwalitatief een opwaardering te geven. Vrouwen in het bijzonder hebben groot voordeel gehaald uit het drinken van bietensap. De verhouding van bietensap tot wortelsap schommelt tussen 1/8 en 1/4. Wanneer u bietensap perst, verdient het de voorkeur om eveneens de stengels en het blad te persen. U moet altijd vers en rauw bietensap drinken, dat wil zeggen dat u het zelf moet persen uit verse wortels. Ingemaakt sap heeft geen betekenis als gezondheidsmaker en alles wat in deze brochure beschreven is, heeft zijn werking grotendeels te danken aan de activiteit van de enzymen. 

Het drinken van puur bietensap wordt nooit aanbevolen in grotere doses dan één wijnglas per keer vanwege de reinigingsreactie, bv. hoofdpijn en duizeligheid. Dit kan een reactie zijn van de lever, en kan ongemakkelijk aanvoelen.

Voor menstruele storingen is bietensap zeer behulpzaam geweest, zeker wanneer het in die perioden in kleine hoeveelheden wordt gebruikt : twee à driemaal per dag een wijnglas (± 60 à 90 ml.) Tijdens de menopauze is een dergelijk advies nog van groter belang en heeft veel gunstiger resultaten gekend dan de degeneratieve effecten van drugs en synthetische hormonen. Tussen haakjes : geen enkele drug of synthetisch preparaat kan meer doen dan een tijdelijk effect veroorzaken in het bieden van verbetering of verzachting. Zij die dergelijke producten gebruiken kunnen meer lijden wanneer de natuur in actie komt om dergelijk middelen te bestrijden en dit anorganisch materiaal uit het lichaam te verwijderen.

Het ijzergehalte van rode bieten is niet noemenswaardig hoog, maar van een goede samenstelling om het bloed te voeden voor de aanmaak van rode bloedcellen. De grootste waarde van de stoffen in rode biet is dat minstens 50% van de minerale bestanddelen natrium is, terwijl het calciumgehalte iets minder dan 5% bedraagt. Dit is een waardevolle verhouding om de oplosbaarheid van de calcium te waarborgen, zeker wanneer men, door gekookt voedsel, anorganisch calcium heeft opgeslagen in de bloedvaten, voorkomend in verdikte bloedvaten, vergroeiingen, afsluitingen zoals bij spataders en verharding van de bloedvaten, of het verdikken van het bloed, uitmondend in hoge bloeddruk en hartproblemen.

uit de brochure SAP je gezond (gedrukt of digitaal)

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder