Een Nieuwe Start

New Start – Waregem

In samenwerking met de Liga Leven en Gezondheid en Stefaan de Wever van Natur-El wordt een serie lezingen aangeboden waarbij dieper ingegaan wordt op hoe u uw dagelijkse leefstijl als ‘medicijn‘ kunt gebruiken. Door eenvoudig toe te passen gewoonten te integreren in het dagelijks leven zal de kwaliteit daarvan sterk worden verbeterd.

De onderwerpen die besproken worden: voeding, beweging, water, zonlicht, matigheid, lucht, rust & vertrouwen. Een gezond lichaam en een gezonde geest dragen samen bij tot een veel beter en gelukkiger leven. Sommigen worden geboren met een buitengewoon goede gezondheid, anderen hebben al vanaf het begin ernstige moeilijkheden en verzwakkingen. Maar niemand moet denken dat het niet stuk kan. Iedereen zou moeten bewust zijn dat gezondheid een schat is die moet gekoesterd worden – een leven lang en niet alleen bij ziekte!

Praktisch:

8x op dinsdag vanaf 8 maart, 19:30-21:30 uur, in CC De Schakel / Schakelstraat 8 in Waregem

Ieder onderdeel is een stukje van die unieke puzzel die we gezondheid noemen…

1 Adem / Zuurstof : 8 maart – 19.30 uur: Ademen lijkt vanzelfsprekend, en weinig mensen staan erbij stil dat ze niet de gewenste vitaliteit hebben, niet het uithoudingsvermogen, niet de gezondheid die ze wensen… Kan het iets te maken hebben met de manier waarop we ademen?

2 Zonlicht & Gezondheid : 15 maart – 19.30 uur : Natuurlijk licht is verantwoordelijk voor de manier waarop we functioneren. De ‘mood’ bepaalt ons gedrag, onze stemming, onze slaapgewoonten, en de vorming van vitamines die je nergens anders haalt.

3 Voeding / Energie / Gezond Leven : 22 maart – 19.30 uur : Je bent wat je eet… Of je bent wat je verteert… Het menselijke systeem is afgestemd op voeding zoals door de Schepper is vastgesteld. Veel van onze ziekten zijn voorkombaar wanneer we de gepaste brandstof gebruiken… Het heeft te maken met wat, hoe, wanneer, hoeveel…

4 Water doet leven : 29 maart – 19.30 uur : Drinken roept veel vragen op. Ook hier hebben we te maken met wat, wanneer, hoeveel… Zelfs gewoon water kan al een punt van discussie vormen, welk water… Welke rol spelen dranken in het bereiken van een optimale conditie?

5 Beweging / fysieke activiteit : 5 april – 19.30 uur : Er is geen enkele factor die de stofwisseling zo aanwakkert als beweging. Gezondheid zou je kunnen samenvatten in een goede circulatie. Geen moeras, maar een helende stroom. Als beweging / lichaamstraining / activiteit… geïntegreerd zijn in onze dagelijkse routines, draagt dat bij tot een goede energie, detox, verhoogde verbranding…

6 Rust / Ontspanning / Slaap : 12 april – 19.30 uur : Als de batterij leeggelopen is, dan kan alleen nog een goede, gezonde nachtrust helpen om weer energie bij te tanken. We zijn overgestimuleerd en gaan ervan uit dat dat de bron van energie is, terwijl we ons daarmee uitputten tot op de draad. Rust is de energievergroter nummer één. Naast een goede nachtrust, houdt RUST ook in : een manier van leven, een mentale attitude, houvast…

7 Matigheid / Keuzes maken : 19 april – 19.30 uur : Meer is niet altijd beter. Soms is minder meer en meer minder… Het zit zo in ons gebakken dat we denken dat gezondheid kan worden bereikt door nog meer … Een juiste inschatting van wat het lichaam nodig heeft, of, leren luisteren naar het lichaam…

8 Geloof / vertrouwen / geestelijk houvast : 26 april – 19.30 uur : een antwoord hebben op je vragen, wie ben ik? waar kom ik vandaan? met welk doel ben ik op deze wereld? en wat als mijn leven ten einde is…? Antwoorden die helend zijn, rust geven, en je gezondheid ondersteunen, want een positieve, vertrouwensvolte houding – ook als het leven moeilijk is – maakt dat men zich gedragen weet.

8x op dinsdag vanaf 8 maart, 19:30-21:30 uur, in CC De Schakel / Schakelstraat 8 in Waregem

Deelname: 15 euro per les. Voor de 8 lezingen samen 80 euro totaal. Te voldoen ter plaatse bij de lezing en graag gepast. Waarvoor dank.

Graag uw inschrijving samen met het aantal personen bevestigen via de site. De directe link naar de health-expo webpagina is deze:
http://www.health-expo.be/site/index.php/nl/inschrijving

Hartelijk welkom!

Acht stukjes van een prachtige puzzel ! Are Waerland schreef het zo : “De gezondheid is een belevenis, een prachtige muziek die door ons lichaam stroomt, niet voor enkele ogenblikken, maar van ’s morgens tot ’s avonds en van ’s avonds tot ’s morgens.  Zij is als een constant brandende lamp waarvan de olie nooit opraakt.” Wilt u dit ervaren?

Er zijn geen middelen en remedies die “genezen”. Het is een eindeloze strijd van mensen om hun beknelde levenssituatie te verbeteren. Het is de hoop en investering van mensen die geloof hechten aan 101 gesuggereerde preparaten die claimen de gezondheid te beschermen of preventieve betekenis te hebben… terwijl men de kern van ziekte en gezondheid niet aanraakt. Genezen is geen hokus-pokus die op gang komt na het toedienen van voldoende toxines. De enige echte genezing komt van binnen in het lichaam en maakt gebruik van de kenmerken van een ziekte om zich te ontdoen van inwendige vervuiling. Het Nieuwe Start-programma verdedigt dat ziekte een uiting is van intoxicatie en dat dankzij ziekte gestreefd wordt naar gezondheid. Terwijl de ziekte de genezing is; zien we dat in conventionele en alternatieve technieken ziekte bestreden of onderdrukt wordt.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder