Natuurlijke Gezondheid

“Tegen het einde van de vijftiende eeuw kwam er een intellectueel ontwaken” 

Dr Herbert Shelton: 

“Toen de gevestigde kerk het licht doofde van de vrijheid van denken en leren, volgde een kaal interregnum, een periode van intellectuele duisternis en stagnatie, die meer dan twaalf eeuwen duurde, en die optrad als een onoverkomelijke barrière voor de intellectuele vooruitgang van de wereld. Gelukkig kwam er in de vijftiende eeuw een intellectueel ontwaken, een nieuwe geboorte van de geest van vooruitgang en leren.

De lange, donkere winter was voorbij en de eerste zachte ademhaling van een grotere intellectuele lente zweefde over de aarde, het ontdooien van de geest van de mensen en het ontwaken uit hun lange seizoen van de intellectuele lethargie. Een geest van onderzoek begon bij de meer geavanceerde geesten, wat resulteerde in het ontsluiten van verborgen schatten van wijsheid en kennis.

De toenemende macht van de opgaande zon van de nieuwe intellectuele dag veroorzaakte een dooi. De sneeuw op de bergen smolt weg en de beijsde stromen van kennis ontsloten, zodat eens te meer hun wateren konden stromen in hun gebruikelijke kanalen en de aarde konden bewateren.

Het was onvermijdelijk dat de rivier van Kennis zwol door de bergstromen en door de regens van de nieuwe lente, versneld en onstuimig, veegde deze de barrières die zo lang in de weg gelegen had van de vooruitgang weg. De tijd moest komen dat het bijgeloof van de geneeskunde moest worden weggespoeld in de vloed.

Hoewel er voorlopers waren, kwam het echt medische ontwaken in het begin van de negentiende eeuw. Een nieuwe geest van onderzoek dreef de onderzoekers. Ze gingen naar de natuur om de manieren van het leven te leren. Ze stelden medische dogma’s en praktijken in vraag. Het was een wereldwijd fenomeen en de ogen waren gericht over de grenzen heen.”

Het ontwaken vond doorgang gevonden in de meeste domeinen van de wetenschap, bijv. in sterrenkunde, waar de revolutie begon in de 15e eeuw.

Maar als het gaat over de wetenschap van gezondheid en genezing, zijn we blijven steken in de duistere middeleeuwen! 

De Renaissance is nog niet voorbij en dat er mensen zijn, wereldwijd, hygiënisten aan het front, is een duidelijk bewijs dat er nog een opleving mogelijk is – een Renaissance van de gezondheidswetenschappen!

Dr. Herbert Shelton: “In Europa, nam de medische hervorming twee algemene richtingen aan. Onder leiding van Hahnemann was er een beweging naar lagere dosering; onder leiding van Priessnitz was er een beweging om fysieke maatregelen te nemen in de plaats van drugs. 

In Amerika nam de medische hervorming ook twee algemene richtingen. Onder leiding van Samuel Thompson, was er een beweging, weg van de massieve dosering en het mes in de virulente verschaffing van alle soorten van vergif en de neiging om terug te keren naar kruidenremedies. Onder leiding van Trall, Jennings en ​​Graham was er een tendens om alle drugs weg te gooien en volledig te vertrouwen op de levens-hygiëne. 

De Amerikaanse en Europese bewegingen vermengden, zodat de Hygiënische beweging is beschadigd door vermenging van hydrotherapie, massage en handmatige interventies, met als gevolg een groot verlies in zuiverheid en effectiviteit. Door de versnippering en het gebrek aan overeenstemming, is het hygiënistische model onvoldoende doorgedrongen, en blijven we bij een achterhaald beeld op gezondheid en ziekte. Nochtans had de geschiedenis er heel anders kunnen uitzien, vooral wanneer in de beginperiode de geesten meer gelijk gestemd hadden geweest. Vandaag echter is het bijkomend moeilijk, omdat de zorg voor zieken een grote industrie is geworden waaraan veel partijen een graantje willen meepikken. 

Voor mensen met chronische ziekte — Ervaar eerst het medische systeem en kijk of je beter of erger wordt mettertijd – 

Test het hygiënisch systeem en kijk welk resultaat je krijgt.

Op 15 september 1851 opende, TL Nichols, MD, en Maria S. Gove, de Amerikaanse Hydropathic Institute in New York. Dit was een “medische school voor de instructie van gekwalificeerde personen , in alle takken van een grondig medisch onderwijs, met inbegrip van de beginselen en praktijken van Water Cure, in acute of chronische ziekte, chirurgie en verloskunde.” Dit was de eerste dergelijke school in Amerika en waarschijnlijk de eerste in de wereld – ’s werelds eerste school van geneeskunde zonder medicijnen. In 1856 opende Dr A. Kalm, een Priessnitz-beoefenaar vanuit Duitsland, het New York Hydropathic Medical College in New York City. De Burgeroorlog dwong de sluiting van deze school.

Hydropathie (watertherapie) was een poging tot medische hervorming, in plaats van een medische revolutie. Echter was het een hervorming die niet voorbij de Allopathie reikte. Daarom kon zij niet bestaan buiten de Allopathie, tenzij gesteund en gered door het principe van Orthopathie. 

Het principe van Orthopathie is het enige bolwerk van de hervormingen in de wereld van vandaag. Alleen een radicale verandering, een verandering aan de oorsprong van de dingen, zal een echte verandering zijn. 

Hydropathie werd snel geabsorbeerd door de Allopathie en onder de term hydrotherapie, zijn er toepassingen in alle “gewone” medische ziekenhuizen en onderdelen ervan worden onderwezen in alle “gewone” medische colleges in de wereld van vandaag. 

Nochtans is de Orthopathie alleen de logische uitweg om te evolueren in het midden van de huidige medische chaos. Zo lang mensen blijven denken in termen van middeltjes en technieken tegen gevolgen (zonder de oorzaken te verwijderen), blijft alles bij het oude, en alles komt uiteindelijk terug naar de Allopathie. Daarom is de Allopathie niet bevreesd voor al de alternatieve technieken. Ze weet zich onmisbaar, want zolang er oorzaken zijn zullen er gevolgen zijn en zullen mensen liefst zo snel mogelijk de gevolgen onderdrukken of miskennen.

Maar Natuurlijke Gezondheid (Natuurlijke Hygiëne) blijft overeind. Iedereen kan het in de praktijk brengen. Maar weet u wat het is? In onze volgende voordracht op 30/6 gaan we dieper in op deze uitzonderlijke levens- en geneeswijze – en hoe deze gaandeweg door de pioniers is ontdekt en vastgelegd in “Levenswetten”.

Ondertussen hebben we te maken met de vorming van nieuwe regeringen. Voor de verkiezingen was er de schreeuw om hervormingen – alleen niet aan de gezondheidszorg! De waarheid is dat er geen gezondheidszorg is in dit land. Het is ziekte-zorg. Het is een compleet failliet systeem en als er iets is dat om hervorming schreeuwt is het heel het systeem van medische interventies en praktijken. Waarom mag er aan de gezondheidszorg niet geraakt worden? Omdat dit frauduleuze systeem een asociaal economisch bolwerk is met veel belangen. Ziekte preventie levert geen centiem op. Mensen zijn het ballonnetje vergeten dat werd opgelaten… dat fruit en groenten zouden moeten vrijgesteld worden van BTW…

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder