Botatrofie

Eiwitten worden overgewaardeerd. Om maar een voorbeeld te geven, hier een extract uit de Life Science cursus:

“Botatrofie (osteoporose) komt in alle westerse landen buitengewoon veel voor; het begint in de kindertijd, wordt bijna beschouwd als een normale begeleiding van veroudering en wordt beschouwd als snel toenemend. Uitgebreide wetenschappelijke literatuur behandelt de mogelijke oorzaken.” “Wachmann en Bernstein van de afdeling Voeding aan de Harvard University onderzochten alle eerdere onderzoeksresultaten in de Lancet en kwamen tot de weloverwogen conclusie dat een eiwitrijk, en vooral vleesrijke voeding de sterkste rol speelt bij het ontstaan ​​van osteoporose, meer nog dan gedenatureerde koolhydraten en vetten. Het wordt veroorzaakt wanneer de functie van het botstelsel als reservoir van basismineralen voortdurend wordt overbelast. Dit komt overeen met het feit dat sporters die veel vlees eten bijzonder vatbaar zijn voor artrose. Helas vond onder 20 profvoetballers die gedurende 18 jaar werden geobserveerd, 100% incidentie van enkelartrose en 97,5% incidentie van knieartrose. Een negatieve kalkbalans wordt gemakkelijk geproduceerd bij proefdieren door een verhoogde eiwitvoorziening, en ze sterven dan aan een ziekte die samenhangt met kalkgebrek. De Walker-groep ontdekte bij onderzoek onder de Bantu-stam dat er op een bijna puur plantaardig, eiwitarm dieet geen tekenen waren van calciumgebrek en geen verzwakking van de botten.”

Maar het digitale boek Eiwitten in voeding en gezondheid, toont nog veel meer eigenschappen van eiwitrijke voeding. Iedereen die begaan is met gezondheid zou op zijn minst deze werking moeten begrijpen.

Digitaal boek – 9 euro via Natur-El
Maar overconsumptie van eiwitten en in het bijzonder dierlijke voeding, gaat veel verder dan het uithollen van de botten.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder