Vasten de Voordelen

Vasten verjongt het immuunsysteem

Er is veel gesproken in de natuurlijke gezondheidswereld over “verjongen”, maar wat ik lees daarover lijkt me niet altijd het juiste antwoord. Het is niet door de vele supplementen en toevoegingen dat we jonger zullen worden. Walker heeft het bij het rechte eind als hij over verjongen spreekt – bovendien was hij er zelf het levende bewijs van. Maar in het geval van vasten (een van de vijf steunpilaren van het programma van Walker) kunnen we inderdaad zeggen dat vasten leidt tot een volledige reset van het immuunsysteem.

Dat was ook de conclusie van Dr. Valter Longo, een onderzoeker die veroudering en levensduur onderzoekt. In een recent onderzoek ontdekten Longo en zijn collega’s dat vasten gedurende drie dagen of langer het aantal witte bloedcellen verlaagde, wat op zijn beurt het immuunsysteem ertoe aanzette nieuwe witte bloedcellen te gaan produceren. Die cellen zijn een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem.

Studies hebben aangetoond dat vasten leidt tot:

  • verhoogde macrofaag-activiteit
  • verhoogde door de cellen bestuurde immuniteit
  • verminderde antigeen-antilichaam-complexen
  • verhoogde immunoglobulinespiegels
  • verhoogde bactericide activiteit van neutrofielen
  • verhoogde monocyten-afbraak en afbraak van pathogene bacteriën
  • verbeterde natural killer celactiviteit.
    “Door de effecten van vasten kan vasten u helpen sneller te genezen; reinigt uw lever, nieren en dikke darm; zuivert uw bloed; helpt u overtollig gewicht en water te verliezen; helpt gifstoffen wegspoelen; de ogen en tong te zuiveren, en reinigt de adem. ‘  – James F. Balch, M.D., in Prescription for Nutritional Healing

Telkens wanneer ik praat over vasten op sappen of water, hoor ik veel mensen zeggen dat ze dit nooit zouden kunnen, ook al hebben ze het nooit geprobeerd!

Klinkt het zoals jij spreekt? “Ik eet veel te veel
Het klinkt gek, maar het vasten in je leven oefenen is een van de beste manieren om nu van eten te genieten. Vind je soms dat voedsel dat vroeger opwond, nu gewoon saai is? Je hebt je smaakpapillen waarschijnlijk verzacht door ze constant te stimuleren. Vasten kalibreer uw smaakpapillen zodat het eten beter smaakt!

Ik ben te oud om te vasten ...
Vasten is een van de beste manieren om de levensduur te verlengen door ontstekingen te verminderen en de productie van jeugdhormonen te verbeteren. Als we ouder worden, hebben we ook niet zoveel voedsel nodig. Daarom komen we vaak vanaf onze vijftiger jaren veel aan. Het inplannen van een praktijk van vasten kan een geweldige manier zijn om vetverlies als gevolg van veroudering te voorkomen en tegelijkertijd te profiteren van de levensduurverbeterende aspecten van vasten.

“Het wonderbaarlijke vermogen van het lichaam om te autolyseren (of zichzelf te verteren) en onnodig weefsel zoals vet, tumoren, bloedvatplak en andere niet-essentiële en aangetaste weefsels te vernietigen, terwijl essentiële weefsels worden behouden, geeft het snelle de mogelijkheid om fysiologische jeugd te herstellen naar de Door de last van ziek weefsel, inclusief het vetweefsel dat de bloedvaten vernauwt, te verwijderen of te verminderen, verhoogt vasten de bloedstroom en vervolgens de oxygenatie en de levering van voedingsstoffen aan vitale organen door het hele lichaam. ”  – Joel Fuhrman, M.D., in Fasting and Eating for Health

Als stress en zorgen je overweldigen…

Wist je dat depressie wereldwijd de tweede belangrijkste oorzaak van invaliditeit is? “Stressgerelateerde aandoeningen en klachten zijn verantwoordelijk voor tot 85% van alle doktersbezoeken en stress wordt nu beschouwd als een gevaar voor de werkplek. ” – Dr. Mache Seibel, MD

De geweldige voordelen van vasten voor de behandeling van stressgerelateerde ziekten, zoals depressie, angst en neurosen, zijn al geruime tijd bekend. Dr. Yuri Nikolayev, directeur van de vastenafdeling van het Moscow Psychiatric Institute, bracht verslag uit over het gebruik van wetenschappelijk, therapeutisch vasten om meer dan 10.000 patiënten met succes te behandelen.

Hij concludeerde: “Vasten geeft het hele zenuwstelsel en de hersenen rust. Het lichaam wordt ook gezuiverd van gifstoffen en de weefsels en de verschillende klieren worden hersteld.”

Een dag vasten kan je hersenen resetten, je serotoninespiegel verhogen en je humeur normaliseren!

Mosseri

JA, ik wil er alles over weten, over hoe VASTEN kan helpen om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Stuur me het digitaal boek VASTEN de beste remedie van de natuur op mijn mailadres. Ik betaal 12 euro op de Natur-El-rekening.

Eén gedachte over “Vasten de Voordelen”

  1. Ja het is juist: vasten help mijn grootvader, geboren in jan 1877 en gestorven in december 1976. Hij vastte regelmatig, hij zei, als je je niet goed voelt moet je je lichaam de tijd en de rust geven zodat het zich kan herstellen, laat een beetje van eten en drink water zodat je bloed gezuiverd kan worden .

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder