Spirulina

Spirulina behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. Spirulina bestaat vnl. uit volwaardige eiwitten, een tiental vitaminen en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan chlorofyl of bladgroen, enzymen en antioxidanten met een celbeschermende functie.

Spirulina is de botanische naam van een minuscuul algenplantje van nog geen 0,2 mm. lengte. De naam Spirulina betekent letterlijk “kleine spiraal” en verwijst naar de spiraalvormige vorm van de alg. Spirulina groeit van nature in meren in Mexico en Midden-Afrika die voldoen aan de benodigde, maar zeer extreme omstandigheden; een felle tropische zonnestraling en een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 35 ° C.

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek bevat Spirulina een enorme, natuurlijke rijkdom aan vitale bouwstoffen. Van nature bevat Spirulina maar liefst meer dan 60 werkzame stoffen, waaronder 11 belangrijke vitaminen en 12 onontbeerlijke mineralen in een ideale verhouding.!

Spirulina bevat 60 % hoogwaardig eiwit en is daarmee de rijkste, natuurlijke, plantaardige eiwitbron die we kennen. Ze bevat alle vitaminen van het B-complex.

Spirulina bevat veel beta-caroteen of pro-vitamine A en vitamine E. Spirulina is zeer rijk aan chlorofyl die een zeer gunstige invloed heeft op de aanmaak van rode bloedlichaampjes in samenwerking met ijzer, foliumzuur en vit. B12 die eveneens aanwezig zijn. Chlorofyl zuivert het bloed van afvalstoffen en bevordert de werking van alle weefsels en organen, in het bijzonder de lever. Spirulina bevat rijkelijk gamma-linoleenzuur dat niet alleen zorgt dat de cholesterol zich niet in de bloedvaten kan afzetten maar waarvan de prostaglandines het bloed op een natuurlijke wijze verdunnen en voor een betere bloeddoorstroming zorgen. Spirulina bevat in de ideale verhouding alle essentiële aminozuren.

Spirulina is zeer rijk aan eiwitten en aminozuren, die 60 % van haar drooggewicht vormen, d.w.z. tweemaal zoveel als gedroogde gist en driemaal zoveel als vis en mager vlees. Bovendien worden die eiwitten zeer goed geresorbeerd.

Spirulina bevat vitamine B1 en B2, en is aanbevolen als dieetsupplement bij vegetariërs. Spirulina is rijk aan betacaroteen (provitamine A). Zij bevat ook een hoeveelheid vitamine E. Spirulina behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. Spirulina bestaat vnl. uit volwaardig eiwitten, een tiental vitaminen en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan bladgroen, enzymen en antioxidanten.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder