Nieren en Urinewegen

In de veertig jaar dat ik de gezondheid bestudeer en probeer te weten wat de natuurlijke wegen zijn om de gezondheid te behouden of te herwinnen, heb ik nauwelijks over de nieren, blaas en het urinewegstelsel geschreven, terwijl ik nochtans talrijke boeken, brochures en artikels uitgaf. Ik kan het nauwelijks geloven hoe dit aan mijn aandacht is ontsnapt en daarom heb ik besloten om dat met dit boek goed te maken. In Houvast verscheen een eerste gedeelte, maar in dit boek heb ik dat verder uitgebreid met alle informatie die iemand nodig heeft om de nieren – net zoals ieder ander deel van dat wonderbare lichaam – in de beste conditie te houden, in dienst van het leven.

Het urinewegenstelsel is een groep organen die samenwerken als collector om urine te produceren, op te slaan en af te geven. Urine is het vloeibare afvalmateriaal dat door het lichaam wordt uitgescheiden. De organen die in dit systeem samenwerken, zijn de nieren, blaas, urineleiders en urethra. Het is ook bekend als het urinewegstelsel als deel van het uitscheidingsstelsel.

Nieren zijn een essentieel onderdeel van het niersysteem. Ze bevinden zich in het achterste gedeelte van de buikholte, met aan elke kant van de ruggengraat een. Een functie van de nieren is om urine vrij te geven in de urineleiders, voordat het het lichaam verlaat.

Deze organen hebben echter ook verschillende andere belangrijke functies, zoals het helpen reguleren van de bloeddruk. Ze werken ook om de pH-balans in het menselijk lichaam te behouden, evenals de balans van elektrolyten zoals natrium en kalium.

Wanneer het lichaam eiwitten verteert, creëert het proces afvalproducten. De nieren met miljoenen kleine bloedvaatjes (haarvaten) met nog kleinere openingen erin, fungeren als filters. Terwijl het bloed door de bloedvaten stroomt, knijpen kleine moleculen afvalproducten door de gaatjes. Deze afvalstoffen worden onderdeel van de urine. Nuttige stoffen, zoals eiwitten en rode bloedcellen, zijn te groot om door de membranen van het filter te gaan en blijven in het bloed.

Nierstenen, blaasontsteking… tot nierfalen… Lees er alles over in dit nieuwe ebook van Natur-El.

In HouVast (januari 2022) lees je een uitgebreid artikel over de nieren en de urinewegen en hoe deze helpen om de gezondheid te onderhouden. In de recent verschenen nieuwe publicatie met dezelfde naam, werd dit uitgebreid en werden de indicatoren van ziekte van de nieren verder onderzocht. In dit digitale eboek krijg je het allemaal op een rijtje.

Meer dan 200 jaar en nog altijd actueel…

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder