Geloofwaardig

Vandaag kreeg ik een mail met de link naar een recente studie die onderzoek deed naar welke ziekten ons de meeste gezonde levensjaren kosten? Je ziet de de resultaten hier :
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/09/deze-37-ziekten-kosten-de-belgen-de-meeste-gezonde-levensjaren/

Dat is wat ik op de eerste voordracht in Waregem in de serie “Nieuwe Start” ook heb gezegd, toen ik het lijstje overliep van het aantal Europese lijders aan chronische ziekten (als je de aantallen optelt krijg je meer dan het dubbel van het aantal Europeanen, omdat velen meer dan één chronische ziekte hebben). Tussen haakjes, is elke chronische ziekte problematisch. Men leeft nog, maar men leeft ver beneden het menselijk potentieel – om niet te spreken van het lijden en de maatschappelijke impact… Maar het verschil tussen de Nieuwe Start-cursus en deze studie is dat we niet ophouden met een opsomming van feiten, maar dat we mensen aansporen om dergelijke condities te voorkomen en wijzen op oorzaken en risico’s.

Dergelijke cijfers en statistieken wijzen erop dat het hele farmabedrijf en de medische industrie inefficiënt zijn en niet gericht zijn op gezondheid. Hun stelling “Prevention is not worth a penney”, is duidelijk gebleken in de afgelopen twee jaar. De lippen waren op elkaar gekneld als het erom ging om mensen ook maar één woord te zeggen over wat kan gedaan worden om een betere weerstand op te bouwen. Het lijkt alsof niets kan worden gedaan en dat men het alleen maar kan ondergaan als volgzame schapen die nu eens moeten leren dat alles wat gedaan wordt voor het gemeenschappelijk belang is. Maar wat zijn de criteria waaraan een geloofwaardig gezondheidssysteem (en niet een ziektemachine) moet voldoen? Het moet onderwijs geven in wat mensen kunnen doen om hun leven op de beste manier te leven…

Het was trouwens diezelfde Benjamin Franklin die wist : “Veel medicijnen, weinig genezing”…

“Oorzaken” kunnen te vinden zijn in de acht domeinen van het Nieuwe Start-programma. Levenswijze, voeding, dranken, gebrek aan vitaminen, mineralen, enzymen, te weinig beweging, te weinig houvast… Je vindt het beschreven in “Een Nieuwe Start”.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder