Je lijf schreeuwt om Zuivel

Dat was een Nederlandse campagne uit 2005, met foto’s van naakte mensen – of lichaamsdelen – beschreven met de niet te missen boodschap dat “Je lijf om zuivel schreeuwt”! In flitsende beelden krijgen we te lezen wat de Magie van de Melk is. De Campagne werd in 2005 bekroond, maar het is merkwaardig dat van al die beklijvende beelden op heel het internet nog nauwelijks iets terug te vinden is… Misschien omdat het niet overeenstemt met de waarheid?

Wat is die trouwens als het gaat over melk en zuivel in de voeding? Dat wij als mens op heel de wereld het enige wezen zijn dat nog vele jaren na de zoogperiode gezoogd moeten worden met melk van andere soorten? Terwijl moedermelk de natuurlijke eerste voeding van de pasgeboren baby is en kan gezien worden als de verlengde buitenbaarmoederlijke navelstrengperiode, moeten vragen gesteld worden bij de samenstelling van melk, de manier waarop de melkproductie verloopt, de gezondheidseffecten, inclusief de risico’s, en of de claims – o.a. deze gemaakt in de geciteerde campagne – correct zijn. Is melk echt goed voor elk? Of zijn er omstandigheden waarop het luidt “Zonder Melk Beter Af?”

Dr. T. Colin Campbell, auteur van The China Study, zegt via zijn studies dat caseïne de meest relevante kankerpromotor is die ooit is ontdekt. Omdat caseïne zo langzaam verteert, werken natuurlijke morfineachtige stoffen in caseïne, ook wel casomorfines genoemd, als opiaten in het lichaam wanneer ze de bloedbaan binnenkomen. Slechts enkele minuten nadat je een op zuivel gebaseerde voeding eet, begint het caseïne-proteïne af te breken. Hierdoor komen de drugsachtige casomorfines vrij, die hechten aan opiaatreceptoren in de hersenen en ernstige verslavingen veroorzaken naar zuivelproducten. 

“Veel mensen die mijn voorstellingen bijwoonden, hebben me horen zeggen “Caseïne (het belangrijkste eiwit in koemelk) is het meest relevante chemische carcinogeen ooit geidentificeerd”.  Het is belast met schuld en ik blijf het herhalen. Als een voorwerp van discussie, laten we deze hypothese aannemen dat “Caseïne de oorzaak is van kanker”.  – Dr.T.Collin Campbell

“Meer dan een kwart eeuw hebben  we het onderzocht en de resultaten daarvan gepubliceerd in alle erkende medische tijdschriften, en er is geen twijfel over dat op cellulair en sub-cellulair niveau deze chemische stof gedoemd is om voor carcinogeen door te gaan. Dat was een zware klap voor mij, want ik groeide op tussen de melkkoeien en dronk zoveel melk als ik binnen kon krijgen…” – Dr.T.Collin Campbell

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder