Meer mineralen opnemen

Het is vandaag de laatste dag van juni, en dat betekent dat de abonnees op de Life-Science-publicaties vandaag een herinneringsmail ontvangen om de nieuw toegevoegde artikelen te downloaden. Voor deze maand werd een ebook toegevoegd dat de keuze voor ‘welk water je drinkt’ ondersteboven keert.

TC Fry laat in dit boekje een tiental experten aan het woord. Om de smaak te pakken te krijgen, vind je in deze nieuwsbrief een artikel over gedistilleerd water… “om de opname van mineralen te verbeteren”.

Dr. William Misner stelt de vraag : “LOOGT GEDESTILLEERD WATER MINERALEN UIT ONS LICHAAM?” Het antwoord is : “Absoluut niet… in feite is juist het tegenovergestelde gevonden in cellulaire onderzoeksstudies. Het is een verkeerde overtuiging dat het drinken van zuiver gedestilleerd water waardevolle mineralen uit levende weefsels vermindert.”

ORGANISCHE MINERALEN VS. ANORGANISCHE MINERALEN

Er zijn twee soorten mineralen, organische en anorganische. De menselijke fysiologie heeft een biologische affiniteit met organische mineralen. De meeste organische mineralen voor onze lichaamsfuncties zijn afkomstig van plantaardig voedsel. Een groeiende plant zet de anorganische mineralen uit de bodem om in bruikbaar organische mineralen. Wanneer een organisch mineraal (van plantaardig voedsel) de maag binnenkomt, moet het zich hechten aan een specifiek eiwitmolecuul (chelatie) om te worden opgenomen, waarna het toegang krijgt tot de weefselplaatsen waar het nodig is. Zodra een plantenmineraal in het lichaam wordt afgestoten, wordt het gebruikt als co-enzym voor het samenstellen van lichaamsvloeistoffen, het vormen van bloed- en botcellen en het behouden van een gezonde zenuwoverdracht. (Balch en Balch 1990) Zonder een gezond organisch mineraalevenwicht binnen en buiten de cellen van spier-, bloed- en botsubstructuren, zal het lichaam beginnen te krampen, trillen en verkrampen, en uiteindelijk verslechteren tot een volledig rigorcomplex of volledig falen of beide.

ANORGANISCHE MINERALEN UIT KRAANWATER ZIJN SLECHT NIEUWS Kraanwater bevat een verscheidenheid aan anorganische mineralen die ons lichaam moeilijk kan opnemen. Hun aanwezigheid is verdacht bij een breed scala aan degeneratieve ziekten, zoals verharding van de slagaders, artritis, nierstenen, galstenen, glaucoom, staar, gehoorverlies, emfyseem, diabetes en obesitas. Welke mineralen er ook maar beschikbaar zijn, vooral in hard leidingwater, worden slecht geabsorbeerd of afgestoten door cellulaire weefsels, en als ze niet worden geëvacueerd, kan hun aanwezigheid arteriële obstructie en interne schade veroorzaken. (Dennison 1993, Muehling 1994, Banik 1989)

ORGANISCHE MINERALEN HEBBEN DE VOORKEUR…

Is het een wonder dat het lichaam de voorkeur geeft aan de rijkste bron van minerale substraten uit biologisch voedsel in plaats van de mineraalarme bronnen uit kraanwater? Zelfs als het menselijk weefsel plotseling het vermogen zou ontwikkelen om anorganische mineralen uit kraanwater te absorberen, zou er een enorme hoeveelheid kraanwater nodig zijn om de absolute minimale hoeveelheden mineralen te leveren voor menselijke levensfuncties. Als het zeer anorganische mineraalgehalte van kraanwater in België zo zou worden aangepast dat het de dagelijkse calciumbehoefte zou omzetten van zijn anorganische calcium opgeloste stoffen, zou men ongeveer 28 liter van dit kraanwater moeten drinken!

HOE GEDESTILLEERD WATER DE MINERALEN ABSORPTIE VERBETERT Gedestilleerd zuiver water geleidt geen elektriciteit als er slechts 2 PPM anorganische mineralen of minder aanwezig zijn. Water met 5 delen anorganische inhoud per miljoen delen water of meer zal elektriciteit geleiden, een eenvoudig circuit voltooien en een testerlamp aansteken! Hoe hoger het anorganische gehalte is in een telling per miljoen, hoe minder effectief water organische mineralen naar weefselplaatsen overbrengt. Flessenwater, kraanwater, door omgekeerde osmose gefilterd water en door koolstofblokken gefilterd water geleiden elektriciteit, wat bevestigt dat ze niet de beste drager zijn voor het transport van mineralen en de opname van mineralen (Muehling 1994). Er is aangetoond dat kraanwater mogelijk 19 zorgwekkende anorganische metalen bevat (1994 Safe Water Drinking Act), waarvoor maximale verontreinigingsniveaus zijn vastgesteld. (Tone 1994) Het meeste geteste leidingwater valt tussen het bereik van 350 delen per miljoen tot meer dan 650 delen per miljoen totale verontreinigingen! (Colgan 1993)

ALS WE DAN DE VRAAG HERHALEN…

Loogt het drinken van gedestilleerd water de mineralen uit het lichaam uit? Nee, juist het tegenovergestelde… als anorganische mineralen uit leidingwater worden verwijderd door het om te zetten in zuiver gedestilleerd water, is het resultaat een opmerkelijke biologische mineraalabsorptie voor zowel de gezondheid als maximale metabole activiteit. De toepassing van deze vraag heeft een opmerkelijk hoge correlatie met de algemene eigenschappen van maximale absorptiesnelheden, voor alle micronutriënten die de maag rechtstreeks in de spiercellen doorkruisen voor hoogwaardige prestatie-eisen.

REFERENTIES

  1. Muehling EC, “Pure Water Now: Its Time For Action,” 2cd Ed., Pure Water Inc., Lincoln, Neb., 1994:1-42.
  2. Dennison C, “Why I Drink Distilled Water”, Reprint Form 6300, Pure Water Inc., Lincoln, Neb.,1993.
  3. Tone J, “Your Drinking Water-How Good Is It?”, National Testing Laboratories Inc., Cleveland, Ohio,1994:21.
  4. Banik AE, “The Choice Is Clear,” ACRES USA, Metaire, Louisiana, 1989:37.
  5. Balch JF, Balch PA, PRESCRIPTION FOR NUTRITIONAL HEALING, Avery Publishing Co., Garden City, NY, 1990:17.
  6. Colgan M, OPTIMUM SPORTS NUTRITION, Advanced Research Press, New York, NY, 1993:23-24.

Is het distilleren van water niet aan de orde? Dan moet men kiezen voor water met een minimale droogrest. Omgekeerde Osmose – mits regelmatige vervanging van patronen en membraanfilter – met een droogrest lager dan 5 ppm, benadert sterk de kwaliteit van gedistilleerd water. 

Maar er is nog zoveel meer te zeggen over water. Misschien had je ooit ons boekje “Zuiver Water” gelezen. Daar voegen we nu aan toe :

Alles wat er te zeggen valt over waterkwaliteit en drinken in het algemeen. Nu bij het Life Science-abonnement, of afzonderlijk beschikbaar voor 5 euro bij Natur-El.

Vraag aan

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder