Ongemakken van de Hygienist

De Natuurlijke Hygiëne heeft wellicht één nadeel, dat is zijn naam. Ik noem het liever de LevensWetenschappen, of de studie en de toepassing van de Levenswetten. Een ander nadeel is het in praktijk brengen van zijn adviezen in een onnatuurlijke wereld. Veel aanhangers zullen ervaren hebben, dat consequent natuurlijk leven regelmatig wrijvingen geven, onbegrip en zelfs conflicten. Op die momenten wordt de beginselvastheid van een persoon beproefd. Je wordt uitgedaagd, uitgesloten of men maakt belachelijk wat je zo nauw aan het hart ligt. Het is pijnlijk als je in je omgeving op geen steun kunt rekenen. Je kunt alle schadelijke praktijken onderhouden, en daar krijg je geen kritiek op… maar je begint je verantwoordelijkheid te nemen op het vlak van voeding en levenswijze, en daar komt zich iemand bemoeien met je gezin, met je kind, met je gezondheid…

We leven in een maatschappij die niet georganiseerd is op hygiënistische principes. Bekeken door een hygiënistische bril, kan je nauwelijks spreken van “organisatie”, maar eerder van chaos, een maatschappij die haar leden leidt naar het zich ongebreideld overgeven aan alles wat in strijd is met de natuurlijke (hygiënistische) standaard.  In een dergelijke wereld consequent natuurlijk leven geeft ongemak en vraagt een visie en het besef wat het waard is. 

Doorheen de jaren hebben we voldoende verhalen gehoord van mensen die geridiculiseerd werden door hun niet-hygiënisch levende vrienden en familie. Met hun weerstand en kritiek en hun psychologische druk, kunnen ze het behoorlijk lastig maken. De reden is dat ze niet begrijpen wat we doen (en vaak niet proberen te begrijpen). Soms weten ze wel dat dit het beste is, maar zij zelf zijn zo fanatiek verknocht aan hun gewoonten en verslavingen, dat het ergste wat ze zouden meemaken, is dat iemand het bewijs zou leveren dat men zich daarvan kan losrukken. Daarom gebruiken ze de woorden die op hun van toepassing zijn op jou : “je bent extreem, fanatiek, het is een experiment, je zult tekorten krijgen…”

Laten we eerlijk zijn; als we de hygiënistische weg gekozen hebben, gaan veel dingen compleet anders. Dat alleen voelt (in het begin) al onprettig. Veel mensen vallen het liefst zo weinig mogelijk op met hun voeding en levenswijze, want dat was niet de bedoeling dat zoiets hen in het middelpunt van de kritiek en de belangstelling zou brengen. 

uit folder V250 / De ongemakken van de Hygiënist / onderdeel van het PûrNatûr-abonnement

Vandaag is er de les over Natuurlijke Kankerpreventie. Onze volgende les is niet op 23 juni. Door omstandigheden (Wielerkampioenschap) zijn we gedwongen om de les te verplaatsen naar 30 juni. Dit is een prachtige les die samenvat waarom de Natuurlijke Hygiëne het ultieme gezondheidssysteem dat de tijden heeft getrotseerd en dat nooit voorbijgestreefd zal worden. Het lichaam geneest zichzelf en wat mensen kunnen doen is “omstandigheden scheppen waarin genezing vanzelfsprekend is”. Sluit mee onze serie Natuur&Gezondheid af met :

In deze les wordt ook een demonstratie met proeverij ingelast van manieren waarop fruit (behalve uit het vuistje) kan gegeten worden.

Op 24 mei is De Groene Dag-voorzitter Emmy dokter geworden in de microbiologie. Gefeliciteerd! Ze heeft onlangs een mooie les over de resultaten van het jarenlange onderzoek gegeven. Super interessant wat allemaal van invloed is op de microbioom van pasgeboren baby’s. En hoe je zelf kunt kijken of je een goed microbioom hebt. De opname van de les is nog te bekijken. Deze is beschikbaar tegen een vrije bedrage. Zie hier de link naar de video. 

Programma De Groene Dag t/m zomer 2024
13 juni: Interactieve workshop over vitaal ouder worden op basis van het boek “How not to age” (Niet ouder worden) van dr. Michael Greger. Zie www.degroenedag.org
18 juni: Gratis ledenles van Stefaan over zon voor leden van De Groene Dag

Eén gedachte over “Ongemakken van de Hygienist”

  1. Die ongemakken, vind ik, zou je als eerste les moeten vermelden,vooral als je met anderen samen leeft die in die omschakeling geen interesse hebben,om nog te zwijgen van de confrontatie met je eigen gewoontes, als je bvb 30 jaar er een andere levenswijze op na gehouden hebt, het is allemaal met vallen en opstaan en zien wat werkt voor jezelf, je kan niet iedereen over dezelfde kam scheren, dat bewijzen helingssysstemen zoals homeopathie en ayurveda bvb.
    Maar uiteindelijk loont het wel.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder