Alcohol

Replace

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is cropped-2016-05-29-16.18.11.jpg
Een puzzel is nooit compleet, tot wanneer het laatste stukje op zijn plaats zit. Het is met gezondheid niet anders. 
Nieuwsbrief 12a . mei 2016

Ik weet dat veel mensen het niet prettig vinden als er iets ‘negatiefs’ wordt gezegd over een goede vriend… maar ik kan niet anders. Mensen kunnen allerlei acties ondernemen ten gunste van hun gezondheid, maar ergens één of ander achterpoortje houden voor een goede vriend die af en toe eens op bezoek komt… Een goed glas wijn, We vinden altijd wel een argument om het te verantwoorden, want ‘het schijnt’ dat dagelijks één glas goede rode wijn goed is voor het hart … Dat kan je wel geloven. Het is gemakkelijk om een wetenschapper in te huren die voor jou kan bewijzen dat die resveratrol die nu nog over is in wijn, een gunstige invloed heeft op hart- en bloedvaten.  Laten we eerlijk zijn, alcohol is een zielige remedie en er is geen enkele uitzondering op. Er is geen wetenschappelijke rechtvaardiging voor medicinaal gebruik van alcohol. Alcohol helpt het hart niet, laat de slagaders niet beter functioneren en geeft niemand kracht. Het stimuleert de eetlust slecht, belemmert de spijsvertering, en als middeltje tegen vermoeidheid jaagt het het vermoeide lichaam op. En het is geen ‘troost voor de oude man’, het is juist een extra belasting voor zijn ouder wordende hersenen. De bestrijding van het alcoholgebruik is één van de hardnekkigste kwalen van onze tijd. Alcoholisme heeft een voedingsoorzaak en kan maar opgeruimd worden als de oorzaak verwijderd is.
Alcoholische dranken geven een uitwaseming die schadelijk is voor de longen. Natuurlijk is het fout om alcohol te drinken. Alcohol is net als mosterdolie in uien en de allicine in look een onbruikbare stof voor het lichaam omdat het niet verteerd kan worden. De longen worden gebruikt als uitlaatklep voor de excretie van alcohol. Dit is duidelijk, gezien je aan de adem kan ruiken of iemand er gedronken heeft of niet. Alcohol is een vitaminerover (ook o.m. B12), belast de lever, ontregelt de lichaamsenergie, veroorzaakt cardiomyopathie (degeneratie van de hartspier), hartzwakte, gezwollen nekspieren, een gezwollenen gesloten neus, gezwollen benen en opgezwollen onderbuik, en veel meer.
Veel studies leggen duidelijk de link tussen alcoholgebruik en de ontwikkeling van kanker. De volgende types kanker zijn gerelateerd aan bescheiden tot regelmatig alcoholgebruik: hoofd- en nekkanker, slokdarmkanker, leverkanker, borstkanker, endeldarm-kanker, en meer. “Gebaseerd op uitgebreide recensies van onderzoekstudies, is er en sterke wetenschappelijke overeenstemming over een verband tussen alcohol drinken en verschillende typen kanker.” Nationaal Kanker Instituut VS
Wat het meest dramatisch is aan het gebruik van alcohol, is wat het doet met de hersenen. Elk glas betekent het definitieve einde voor weer zoveel zenuwcellen. Alcohol consumeren vertraagt hersenprocessen, wat vaak geheugenverlies tot gevolg heeft. Buitensporig drinken kan uitmonden in complete black-outs waardoor je niet meer weet waar je was, wat je deed en zelfs niet met wie je het deed. Na verloop van tijd kan dit het moeilijk maken om gebeurtenissen te herinneren terwijl je nuchter bent.
Alcohol irriteert de maag en de ingewanden wat maagwand ontsteking veroorzaakt en de spijsvertering remt. Je raakt uitgedroogd want de consumptie van 50 g alcohol in 250 ml water (ongeveer 4 drankjes), neemt 600 tot 1000 ml water weg gedurende meerdere uren.
Alcohol remt de productie van glutamaat, een stimulerend stofje dat je wakker houdt. Echter, als de alcohol uit ons bloed is (m.a.w. de tijd waarop de kater komt), reageert ons lichaam door overproductie van deze stimulant met als gevolg een onderbroken nachtrust.
Volgens dit onderzoek is een mogelijke uitleg voor katers van alcohol, dat de alcohol de neurotransmitters histamine, serotonine en prostaglandine (hormoon dat ontstekingsremmend werkt) beïnvloedt.
Dr. Naomi Allen schreef : “Ongeveer 5% van alle kankers in de UK zijn het rechtstreekse gevolg van niet meer dan zomaar een glas alcoholische drank per dag gebruiken…” Dat alleen lijkt me al voldoende reden om een besliste keuze te maken. Ik deed het lang geleden en ik weet dat u het ook kunt !
Heb je hulp nodig? Dan kan je al beginnen met het lezen van onze mini-brochure : “Stop Verslavingen” of de voordracht op CD (beide gebaseerd op werk van Dr. Ralph Cinque), die een strategie bieden om de spiraal van verslaving te doorbreken.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder