Levende Voeding

Levende Voeding – juist gebruikt, een zegenrijke actie voor je gezondheid

Als je echt kiest voor ‘natuurlijke voeding’…
Dat kan niets anders dan rauwkost zijn !
Nog meer redenen om rauw voedsel te eten

Rauw eten, heeft alleen maar voordelen: onbeschadigde voedingsstoffen: levend voedsel is van een betere kwaliteit.

– Een betere vertering: levend voedsel wordt gemakkelijk verteerd – een paar minuten tot 5 à 6 uren vergeleken met 40 tot 100 uur voor gekookt voedsel.

– Meer energie: een voedingswijze gebaseerd op overwegend of uitsluitend levend voedsel laat ons niet vermoeid achter. Mensen hebben de neiging tot slapeloosheid na een gekookte maaltijd.

– Geen degeneratieve ziekten die te wijten zijn aan de voedingswijze: rauw voedsel veroorzaakt of onderhoudt geen degeneratieve ziekten.

– Een lagere hartslag: met ongekookt voedsel, kan de polsslag dalen tot 40 slagen per minuut of meer.

– Minder lichaamsgeur: lichaamsgeuren zijn tekenen van een giftig lichaam. Met ongekookt voedsel hebben we zelden een lichaamsgeur.

– Minder dorst: met levend voedsel (rauwkost, dus veel fruit en groenten), drinken we minder omdat we het natuurlijke, gedistilleerde water in vers fruit en groenten niet uit het voedsel gekookt hebben, en omdat we geen water ophoudend tafelzout gebruiken.

– Propere tanden en minder tandschade: Met ongekookt voedsel hebben we schonere tanden. Je zal geen vorming van kalk krijgen, wat bij het eten van gekookt voedsel meestal wel gebeurd. Bij een ongekookte voeding kan de hitte je tanden, maag en mondbekleding niet beschadigen. In feite, verbetert de gezondheid van de tanden met de inname van ongekookt, levend voedsel.

– Gewichtscontrole – levend voedsel voorkomt de kans op overeten: bij een keuze van levend voedsel, is overeten een veel minder groot probleem. Gekookt voedsel is geconcentreerd. (Bijvoorbeeld, men eet drie gekookte wortelen voor één rauwe wortel). Rauw voedsel voorziet in een grotere voeding, en dikwijls in grotere hoeveelheden!

– Meer mentale helderheid: met ongekookt voedsel, wordt de capaciteit van ons geheugen, kracht van de concentratie, creativiteit en spiritueel bewustzijn veel groter.

– Geen slijmen: rauw voedsel eten veroorzaakt geen keel of hoofd dat volgeladen zit met slijm. Publieke sprekers en zangers met een rauwe voedingswijze zijn zeer blij, dat ze niet steeds hun keel moeten schrapen omwille van het slijm dat er in zit.

Onthoud, het enige voedsel dat “cel-voedsel” (voedsel dat zijn doel bereikt en het cellenleven onderhoudt) genoemd wordt, is levend voedsel. En de snelste manier om het lichaam opnieuw op te bouwen voor een goede gezondheid, is het eten van grote hoeveelheden rauw fruit, groenten, noten en zaden!

Een voedingswijze met een hoog aandeel van rauwkost heeft vooral invloed of de absorptie en het gebruik van zuurstof in de spiercellen.

In 1938, toonde professor Hans Eppingers, hoofdarts aan de First Medical Clinic van de universiteit van Oostenrijk aan, dat rauw voedsel de cellulaire ademhaling verhoogt. Een hoofdzakelijk rauwe voeding stimuleert ook de spiercellen om voedingsstoffen te absorberen en afval efficiënt te verwijderen.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder