Beredruif

Arctostaphylos uva-ursi – Beredruif, het kruid voor blaas en nieren.

Beredruif is een heide-achtig heestertje dat vooral voorkomt in bergstreken van Zuid-Europa. De bladeren zijn geneeskrachtig en worden zowel in gedroogde vorm als onder de vorm van een rauwe sapextractie gebruikt.

> Het werkingsterrein situeert zich rond nieren, blaas en urinewegen: tegen infecties van nieren en blaas, tegen bedwateren, tegen urineretentie, oedeem, tegen hypertrofie van de prostaat, nierontsteking, nierstenen, e.a. aandoeningen van de urinewegen.

> Beredruif heeft een specifieke werking op de membranen van de urinewegen. Het werkt verzachtend en versterkend. Werkzaam bij niergruis en nierstenen en blaasgruis en blaasstenen. Het kan gebruikt worden bij blaasontsteking en voor chronische nierproblemen.

Met zijn grote samentrekkende kracht kan het ook ingezet worden bij sommige vormen van bedwateren.

> In toepassingen van spoelingen met een irrigator kan het ook werken bij vaginale ontsteking en infectie.

Kan preventief gebruikt worden tegen urineweginfecties en nierstenen. Verder bij nierbekkenontsteking, prostaatvergroting en ontsteking. Oedeem en jicht, door de urinedrijvende werking.

> Beredruif bevat looistoffen en heeft een samentrekkende werking, zodat het ook kan gebruikt worden bij lichte vormen van diarree (bv. in geval van enteritis), witte vloed, div. baarmoederbloedingen…

> Niet gebruiken in geval van zwangerschap.

Meer info over kruiden en therapie : 

“Dossier Kruiden en Natuurlijke Therapie” : een verzameling van digitale documenten over de hulpmiddelen van de natuur om natuurlijk beter te worden. kosten : 30 euro. – Betalen op rekening.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder