Sap voor genezing

Sap, krachtige vernieuwer van het lichaam

Soms groeit dit langzaam, soms ineens, dat besef dat je er iets moet aan doen… Je voelt je niet meer optimaal, je kracht en uithouding laten het afweten… Is er iets dat ik kan gebruiken? Een pilletje, een magische molecule, of één van de nieuwste vondsten die de cruciale schakel voor gezondheid kan bieden, een product dat je lichaam helpt om in alle omstandigheden de balans te maken? 

Zoek het niet in dode pillen en chemische substanties. Het beste wat de natuur je kan bieden is sap. Iets beter is er niet. Maar onderschat vers geperste sappen niet. Gecombineerd met de andere acht essentiële gezondheidsprincipes, kan sap een wonder verrichten. Waar geen hoop weer was, schijnt weer licht, de cellen veren op, het leven bereidt zich voor op een revival. 

Heb je nooit afgevraagd waarom sappen dat kunnen?

De waarheid is dat niet alle sappen dat kunnen. Van sappen uit een fles, of uit een brik moet je dat nooit verwachten. Zelfs al zijn er grote kwaliteitsverschillen en zijn er sappen die gaan van zeer schadelijk voor het lichaam, tot een aanvaardbare drank… toch kunnen ze niet wat vers geperste sappen kunnen. 

Enkel vers geperste sappen, correct gebruikt op een lege maag – als maaltijd – zijn in staat om weer “leven” te brengen in een wegkwijnend lichaam. Van je organen wordt weinig gevraagd om ze op te nemen, terwijl sappen zoveel levende substanties in zijn meest toegankelijke vorm geven aan alle cellen. Vers geperste sappen kan je daarom met recht “levend levenswater” noemen.

Misschien heb je de inspanning om ze te maken nog niet voldoende onderzocht, om met te beseffen dat het de moeite waard is.

Zoiets moet je eerst zelf ondervinden.   

Spreek er me niet van, ik ga het niet drinken !

Het is niet moeilijk om argumenten te vinden tégen het gebruik van sap. Je vindt het misschien een verspilling dat er zoveel cellulose en pulp wordt weggegooid… of je komt af met het argument ‘dat sap niet verzadigt’… 

Je kunt daar nog een aantal alles behalve motiverende ideetjes aan toevoegen… Maar je hoort ze alleen uit de mond van mensen die voeding niet begrijpen en die blijven hangen bij de refreinen van veel cellulose – die ze toch niet nemen – en het belang van trage suikers. 

Want als je het goed nagaat is het lichaam gevoed als nooit tevoren, met vers sap. Het beantwoordt helemaal aan de lichaamsefficiëntie. Helemaal opneembaar, zonder moeite. Je spijsvertering is een vloeistoffenkringloop en het gebruik van sap is een manier om je spijsvertering op rust te zetten en de voedingsstoffen en de elektrische lading van de vers geperste groenten en vrucchten in je op te nemen. 

Men vroeg ooit aan de befaamde kankerspecialist Dr. Gerson, op welke manier het lichaam goed gevoed zou zijn en hoe een voedingsschema er zou uitzien voor mensen die kanker hebben of kanker willen voorkomen. 

Dat is waar Dr. Gerson zich jaren mee bezig hield. Het resultaat was een verklaring die veel mensen zal verbazen. Gerson stelde dat je zes tot zeven kilo fruit en groenten nodig hebt, en dat je dan over een gigantische voeding en bescherming beschikt. 

Zes of zeven kilo, zal je zeggen, dat kan toch niemand eten? Precies. Maar dat is ook waarom Gerson twee groepen maakte : 

– de eerste groep, bestaande uit fruit en zachte vruchtgroenten, die je probleemloos vers en rauw kunt eten. Koken of bereiding of bewerking is niet nodig. Het kan natuurlijk wel en het is niet verboden om een gedeelte ervan te verwerken in een smoothie of een fruitmoes of fruitsaus… Niemand zal er moeite mee hebben om op een dag twee of drie kilo verse, rijpe vruchten te eten. Het zal in ieder geval een vitale ervaring zijn. 

– de tweede groep, zijn de groenten. Even belangrijk, voor de mineralen, enzymen, beschermende stoffen… Ook zo’n drie à vier kilo per dag… Maar hier haken mensen af. Dat kan er niet in… letterlijk en figuurlijk ! Op één van de filmpjes van ‘Juicing Jim’ demonstreert hij wat het resultaat is … Twee liter sap en twee kilo pulp… Tussen haakjes, dit vertegenwoordigt de hoeveelheid stoelgang die men zou hebben… En dat terwijl de meeste mensen nauwelijks tien gram cellulose per dag eten. Met zo’n hoop groenten, zou je darm niet gelukkig zijn. 

Ik had net een bezoeker die me vertelde geen sla te kunnen verteren. Dat geloof ik en het is ook mogelijk jouw probleem. Maar sla en bladgroenten en wortels en andere groenten, gebruikt als sap, maken het hele verschil. 

Het zou kunnen dat dit argument je nog niet overtuigt. Misschien ga je rekenen en vind je zes tot zeven kilo fruit en groenten teveel. Misschien kom je op twintig of dertig euro voor een dag… Vind je dat veel in de behandeling van een kankerpatiënt, of voor iemand die het wil voorkomen, of voor een kuur of een verwendag ? 

Ja, je voelt je ‘licht’, maar voeding had ook nooit de bedoeling om je een zwaar gevoel te geven. Als je toch een zwaar gevoel hebt, kan de reden zijn dat het een quasi hopeloze taak is voor de spijsvertering om uit die waardeloze en gemengde massa in je maag en darm nog iets opbouwend te maken, zonder dat het je teveel kost aan energie en kracht. Je zult er even moeten aan wennen, want natuurlijk voedsel heeft niet de bedoeling om een hele dag op je maag te liggen en je de illusie van stevige voeding te bezorgen. 

Dat is zo mooi aan sap. Het is eten en drinken. Het is vloeibare energie. Het leven van verse planten en vruchten wordt in geen tijd overgedragen op die vermoeide en vervuilde cellen, die spoedig aan een come back beginnen te denken !

Een schat van informatie over sappen in de brochure : 

een parel van informatie en aanmoediging ! 7,50 euro + verzendkosten

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder