Chronisch Gezond

Je wou dat het waar was, “chronisch gezond”… of met andere woorden nooit ziek.
Dat is waar Cors van den Berg gaat naar graven in zijn nieuwe boek Chronisch Gezond dat sinds enkele weken in de boekhandel ligt. Deze immerdurende gezondheid heeft een mooie belofte: een prettige oude dag. Maar voor hij daaraan begint, maakt hij een zeer kritische analyse van waar we aan toe zijn. Wat is er aan de hand, wat zijn de oorzaken van deze alarmerende gezondheidstoestand waarin het overgrote deel van de mensen zijn betrokken? Chronisch gezond is niet de realiteit die bestaat onder de mensen, maar zijn tegenpool.  Cors neemt de klassieke benadering van voeding en levenswijze op de korrel en schetst een beeld van zeven bittere realiteiten:  waar het merendeel van de mensen op aarde tekort aan heeft:

  • schone lucht,
  • zuiver water,
  • een zuivere aarde/omgeving,
  • een gezonde voeding,
  • medicijnen die niet zieker maken maar die genezen,
  • kennis en promotie van de wegen naar gezondheid,
  • en last but not least een overheid die aan de kant van de mensen (en niet van de industrie) staat.

Ook de media gaan niet vrijuit. Hij legt relaties bloot die de meesten wellicht niet vermoeden.

Achtereenvolgens doorloopt de schrijver verschillende probleemgebieden: industriële voeding, brood, vlees, zuivel, zoet, zout, vet, en alles die je deze omgekeerde wereld beter doen begrijpen.  Daarna gaat hij diep in op de resultaten: gekende en minder gekende ziekten en het hopeloze antwoord van synthetische medicijnen en de allopathische aanpak van psychische ziekten, kanker, pijn, ontstekingen, hart- en vaatziekte, maagzuur, astma, diabetes, Parkinson, ADHD tot en met griep (met not’s over vaccinatie).

Daarop volgt het goede nieuws… De domeinen waarop mensen het verschil kunnen maken met juiste keuzes, het verzorgen van een natuurlijke immuniteit, en wat te doen in elk van de eerder opgesomde ziekten?

Ik kan maar hopen dat het boek goed gelezen wordt en een realiteit mag worden voor al diegenen die door het boek de motivatie en de kennis hebben om gezonder ouder te worden…

ISBN 978-94-640-3112-6 / uitgeverij Boekscout

Chronisch Gezond

Dag Stefaan en Riet ,

In  vorige mail raadde je ons aan om het boek Chronisch Gezond van Cors van den Berg  te lezen.
Ik heb het gedaan en het is echt onthullend om te ontdekken wat er allemaal met ons voedsel gebeurd . Wij zijn nog opgegroeid +/- 60 jaar geleden met nog niet al te veel bewerkt voedsel , maar ik ben bang voor onze kinderen en kleinkinderen .
Ik ben je dankbaar voor al de goede raad die jullie ons geeft .
Vriendelijke groeten
Louiza

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder