Afscheid van…

Voor sommige mensen is 1/2 + 1/2 = 1. Dat kan kloppen, maar wij hebben ons daarin vergist, want een half leven hier en een half leven ginder, is geen heel leven…

Daarom is het met gemengde gevoelens dat ik deze brief schrijf en dat morgen een punt wordt gezet achter een beslissing die we een jaar geleden genomen hebben, om één van die levens op te geven, zodat we ons terug met een heel hart in kunnen zetten voor wat ons zo dierbaar is, een spreekbuis zijn voor het groene leven. Is dat nodig? Zeker. Vooral als ik zie hoe de wereld weer een stuk meer gemedicaliseerd wordt en hoe controle dreigt over dat beetje kostbaar verworven vrijheid… en ik zie zo weinig mensen zelf persoonlijke en verantwoordelijke actie nemen, en ik hoor zo weinig andere stemmen dan druk en spanning en angst… Ziekte wordt nog teveel gezien als iets dat ons overkomt. Je hebt pech gehad… het verkeerde lotje getrokken. Waarschijnlijk was ikzelf één van die mensen die tegenslag had gehad. Maar het kan veranderen. Dat is de boodschap waar we graag willen voor gaan: echt leven, echt voedsel, echt plezier, echt lachen, echt ontspannen, gerust slapen, ongedwongen genieten van beweging, van samen zijn, zingen en momenten van bezinning, herbronning…

Vier jaar hebben we het leven gadegeslagen vanop onze berg. Uitkijkend over de vallei van de riu Senia en de riu Cervol, tot aan de bergketen van Els Ports, laten we prachtige herinneringen achter. Heerlijke wandelingen, nieuwe plekjes ontdekken, wonderbare natuurfenomenen opzoeken… Het heeft ons dichter gebracht bij de Schepper, die we zien als een Kunstenaar die met wijsheid en kracht te werk is gegaan bij de ordening van de natuur, het creëren van symbiose, levensdrang, overlevingskracht… De voorbije week was het weer prachtig – een zomergevoel, begin november. De olijven staan rijp voor de oogst en we hopen dat wie na ons komt, daar goed gebruik zal van maken.

Bedankt voor al diegenen die ons hier in de afgelopen jaren hebben bezocht en een paar dagen met ons hebben doorgebracht… Daarvoor hebben we het gedaan.

De Roca Foradasa, met een prachtige doorkijkrots die uitkijkt op de zee en de bergen…

3 gedachten aan “Afscheid van…”

 1. Het was een waar genoegen om jullie een paar keer te vervoegen op jullie berg. Ik heb heerlijk genoten van de Spaanse natuur met lieve mensen om me heen. Het was iedere keer een beetje avontuur. Ik ben jullie dankbaar dat ik daar deel van mocht uitmaken en ik bewaar die leuke herinneringen in mijn hart, bedankt voor de mooie tijd die ik bij jullie kon doorbrengen.
  Ik wens jullie heel veel succes met alles wat op jullie weg komt!
  Heel veel liefs !…..

 2. Dag Stefaan en Riet
  ik was er van aangedaan toen je liet weten dat jullie vertrokken naar Spanje vandaag heb ik het zelfde gevoel als ik deze mail leest.
  Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor al wat je me heb bijgebracht op gebied van gezondheid ook op gebied van geestelijke gezondheid.

 3. Beste Riet en Stefaan, Met een traan en een lach lees ik jullie afscheid van Spanje. Wij zijn in 2019 bij jullie in Spanje heel hartelijk ontvangen geweest, zeer goed begeleid geweest door jullie ivm de uitstappen en het verkennen van de omgeving, we hebben alle dagen samen onze maaltijden klaargemaakt onder leiding van Riet, deze samen gedeeld aan de gezellige tafel op jullie terras en enorm genoten van de gesprek momenten, heel veel nieuwe stof op gestoken. Het waren ZALIGE DAGEN en een onvergetelijk verlof. Hartelijk dank hiervoor en dit blijft voor altijd geprent in onze herinneringen. Zeer genegen, Suzanne en Hugo.Els was er ook bij.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder