Je hoeft niet ziek te zijn

In 1992 leerde ik Hallelujah Acres kennen en de drijvende kracht erachter, Pastor George Malkmus. Het is één van de momenten die ik zie als mijlpalen in mijn leven en toen in dat van Groene Dag. Zijn verhaal sprak me geweldig aan en sindsdien is dat ook onze praktijk. We vertaalden ooit van hem “Waarom christenen ziek zijn”. Maar nu met het PûrNatûr-abonnement 2023 hebben we ook “You don’t have to be sick” vertaald. Het is te vinden onder de bonusmap van het PûrNatûr-abonnement voor betalende lezers. Het volgende is een onderdeel van dat verhaal. In het digitaal boekje vind je meer info : het hoe, wat, waarom en het resultaat!

“In 1976, op 42-jarige leeftijd, was ik voorganger in een succesvolle kerk in de staat New York. Ik was de kerk in 1970 begonnen met een advertentie in de plaatselijke krant dat we een bijbelgetrouwe kerk begonnen. Op de eerste zondag hadden we 50 aanwezigen. De kerk groeide snel en had in 1976 een lidmaatschap van meer dan 600 bereikt met een vermogen van meer dan een kwart miljoen dollar. We hadden ook een christelijke school, samen met een programma van het Bijbelinstituut. Onze radio-uitzending, America Needs Christ, was elke week op veel radiostations te horen, en we hadden meer dan een dozijn jonge mensen op school die zich voorbereidden op de bediening. Gods zegen was zo overduidelijk aanwezig op deze bediening. Welnu, op dit hoogtepunt in mijn bediening kreeg ik te horen dat ik darmkanker had.

“Ik was geschokt. Ik begreep het niet. Hoe kon God zijn dienaren zo overvloedig zegenen en zoiets laten gebeuren? Ik doorzocht mijn leven om te zien of er iets was dat ik had gedaan of niet had gedaan waarvoor God me strafte. Maar voor zover ik weet, diende ik de Heer met een zuiver hart en een rein leven. Ik vroeg: “Waarom, Heer, staat u toe dat ik dit potentieel levensbedreigende fysieke probleem heb?” Het was duidelijk dat ik fysieke ziekte in mijn eigen leven niet beter begreep dan ik het had begrepen in het leven van de mensen die ik diende. Ik wist niet wat ik moest doen.

“Vlak voordat mij werd verteld dat ik darmkanker had, had ik mijn eigen moeder zien sterven na een gevecht met darmkanker. Moeder, die gediplomeerd verpleegster was, had een groot vertrouwen in haar doktoren toen ze haar vertelden dat haar enige hoop om haar kanker te overleven was om toe te geven aan hun behandelingen van chemotherapie, bestraling en operaties. En dus accepteerde ze gewillig de behandelingen van haar dokter. 

Toen moeder voor het eerst werd gediagnosticeerd, was er geen uiterlijk teken dat ze een lichamelijk probleem had. Maar niet lang nadat ze met die behandelingen was begonnen, ging ze lichamelijk snel achteruit en stierf uiteindelijk.

Ten tijde van het overlijden van moeder was ik ervan overtuigd dat het niet de kanker was die haar dood veroorzaakte, maar de behandelingen die ze had ondergaan door toedoen van de medische professie. Nu stond ik dus echt voor een dilemma. Moeder had me altijd geleerd te vertrouwen en doktersvoorschrift op te volgen. En toch was ik getuige geweest van de vreselijke resultaten die volgden op haar medische behandeling. Moest ik mijn lichaam onderwerpen aan dezelfde medische procedures waarvan ik dacht dat ze moeders dood hadden veroorzaakt?

Op dat moment keerde ik de medische benadering van lichamelijke problemen de rug toe en ging op zoek naar een alternatief. Tijdens mijn zoektocht herinnerde ik me een evangelist in Texas met de naam Lestor Roloff. Hij was een groot evangelieprediker, maar werd door velen ook beschouwd als een gezondheidsfreak. Ik belde broeder Roloff en vertelde hem mijn benarde situatie. Broeder Roloffs advies was dat ik niet de medische weg moest bewandelen, maar mijn voedingswijze moest veranderen. Hij moedigde me aan om gewoon mijn voeding te veranderen van het op vlees gebaseerde, suikerdessert, Standaard Dieet dat ik de afgelopen 42 jaar van mijn leven had geconsumeerd, en Gods oorspronkelijke dieet te gaan eten zoals uiteengezet in Genesis 1:29 van de Bijbel.

En dus veranderde ik in 1976 van de ene op de andere dag mijn voeding van de manier waarop ik de afgelopen tweeënveertig jaar had gegeten en begon ik uitsluitend rauwe groenten en fruit te eten, samen met het drinken van een tot twee liter wortelsap per dag. Vrijwel onmiddellijk begon ik me beter te voelen en binnen een jaar was mijn tumor ter grootte van een honkbal verdwenen. Maar niet alleen was mijn tumor verdwenen, maar ook elk ander fysiek probleem dat ik had ervaren; waaronder hypoglykemie, aambeien, ernstige allergieën, sinusproblemen, hoge bloeddruk, vermoeidheid en uitbraken van puistjes. Wel, zelfs mijn roos en lichaamsgeur waren in minder dan twaalf maanden verdwenen.

Aan het einde van dat eerste jaar heb ik mijn dieet aangepast om weer wat gekookt voedsel op te nemen, zoals gebakken witte en zoete aardappelen, bruine rijst en andere gekookte granen, gestoomde groenten, gebakken pompoen en wat volkoren pasta. Het is nu meer dan 20 jaar geleden (1976) sinds de eerste verandering van het dieet van het Standaard Dieet van de wereld naar Gods Genesis 1:29-Dieet. In de meer dan 20 jaar sinds ik ben gestopt met het voeden van mijn lichaam volgens de voorschriften van de wereld, heb ik niet zoveel last gehad van verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn of maagklachten, en ben ik niet naar een dokter geweest of ik nam nog nauwelijks een aspirine. Hallelujah!

De rest van het verhaal lees je in “Je hoeft niet ziek te zijn”. Dit digitaal boekje is een onderdeel van het PûrNatûr-abonnement of kan ook afzonderlijk worden aangevraagd (5 euro)

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder