De Melk-brief

In zijn boek “Save Yourself from Breast Cancer” presenteert Dr. Robert M. Kradjian, een borstchirurg, een  ontnuchterende kijk op kanker: volgens de door hem aangehaalde statistieken zijn de totale sterftecijfers sinds 1930 niet verbeterd. In dit goed onderbouwde boek benadrukt hij dat zelfs vroege detectie, geavanceerde behandeling en voortgezet onderzoek de Kankerepidemie en borstproblemen niet hebben opgelost. Wat volgens hem nodig is, is meer nadruk op preventieprogramma’s, vooral op de programma’s die de nadruk leggen op voeding. 

In zijn publicatie “The Milk Letter” (a message to my patients) beschrijft hij zeer consequent hoe elke soort melk aangepast is voor de noden en de ontwikkeling van dat dier. Hij wijst erop dat we op verschillende manieren informatie kunnen opdoen, en één daarvan is de observatie van de natuur. En wat zien we daar? Zodra het jonge dier zelfstandig genoeg is om zijn normale voeding te gebruiken, het door de moeder wordt afgewezen. Je zou natuurlijk kunnen zeggen, “als het niet schaadt, is er toch geen probleem?” Ook daar gaat Kradjian diep op in, want dat is het grootste argument om het niet te gebruiken. Hij besluit zijn brief met :

“Drink geen melk voor de gezondheid. Ik ben er op grond van het gewicht van het wetenschappelijke bewijs van overtuigd dat het ‘geen goed voor het lichaam doet’. Het toevoegen van melk zal de voedingswaarde en veiligheid van uw dieet alleen maar verminderen. De meeste mensen op deze planeet leven heel gezond zonder koemelk. Jij kan dat ook. Het kan moeilijk zijn om te veranderen; we zijn sinds onze kindertijd geconditioneerd om melk te beschouwen als ‘het perfecte voedsel van de natuur’. Ik garandeer je dat zonder melk leven veilig is, je gezondheid verbetert en dat het niets kost. Wat kun je verliezen?”

De brief werd vertaald en is beschikbaar als pdf. Daarnaast is ook ZuivelVrij een interessante aanvulling om je te motiveren om het zuivelgebruik stop te zetten. Waar haal je dan je calcium? Zuivel is een slechte calciumleverancier, getuige daarvan de vele gevallen van osteoporose vooral in die groepen waar veel melk wordt gebruikt.

2 gedachten aan “De Melk-brief”

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder