Gedachten over kanker

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is over-kanker.jpg


Dr. Eli Jones en zijn visie op kanker (1850-1933)

Eli Jones beoefende zijn geneeskundige praktijk vanaf de late negentiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw en was een succesvolle arts in de behandeling van kanker. Hij geloofde dat een tumor een lokale manifestatie is van een constitutionele (of bloed-) ziekte en dat de onderliggende oorzaak – een verzwakte constitutie – moet worden aangepakt om de kanker met succes te genezen. Kanker beïnvloedt, zoals de meeste ziekten, het hele organisme en moet als zodanig worden behandeld. De conventionele geneeskunde begrijpt dit niet en concentreert zich in plaats daarvan op het verwijderen van de kanker door middel van chirurgie, chemotherapie en bestraling, die de constitutie verder verzwakken.

Dr Eli Jones gaf deze vier hoofdredenen voor de toename van kanker in het grootste deel van de moderne wereld (merk op dat hij deze waarnemingen een eeuw geleden deed):

Stress: hij noemde dit ‘uitputting van de geest’. gradueel verzwakken van het zenuwstelsel, verlaagt de vitaliteit en opent de weg voor de invasie van kanker.
Vaccinaties: in alle staten en landen waar vaccinaties verplicht zijn, vindt u kanker in de lift.
Dieet: overeten van vlees in combinatie met een lage inname van groenten en fruit verhoogt de incidentie van kanker. In Engeland, waar kanker de afgelopen vijftig jaar 4½ keer is toegenomen, steeg de vleesconsumptie tot gemiddeld 131 pond per jaar per persoon. In het La Grande Trappe-klooster in Frankrijk, waar het dieet vlees, thee, koffie en andere stimulerende middelen uitsluit, was er geen enkel geval van kanker gedurende zevenentwintig jaar.
Het misbruik van stimulerende middelen: dit omvat thee, koffie, alcohol, tabak, enz.

“Er zijn jaarlijks (toen) ongeveer 50.000 mensen die sterven aan kanker in de Verenigde Staten. Uit mijn eigen ervaring met de behandeling van kanker in al zijn vormen, gedurende veertig jaar, heb ik er vertrouwen in dat vijfennegentig procent van deze gevallen had kunnen worden gered zonder een operatie. Over de grafstenen van de meesten van hen zou kunnen worden geschreven: “Geslacht in naam van de wetenschap”


“We worden een natie van nerveuze, hysterische mensen. Je moet je realiseren dat als de zenuwkracht onder de normale normen valt, er gevaar bestaat voor de invasie van kanker. Wat onze mensen moeten leren, is hoe te leven. Goed zuiver water, goede zuivere lucht helpt om gezond rood bloed te maken. Onverwerkt voedsel, meestal groenten die gemakkelijk worden verteerd, houden het zenuwstelsel sterk en krachtig. “STOP MET JE ZORGEN MAKEN en keer terug naar de eenvoudige manier van leven.” ~Eli Jones

Naast zijn gedachten over de onderliggende oorzaken van kanker, bood Eli Jones veel waardevolle inzichten in de behandeling van kanker, waaronder de volgende:

  • Sommige artsen beweren kanker te behandelen door hun patiënten morfine te geven om ze verdoofd te laten. Morfine, of een opiaat in welke vorm dan ook, droogt de secreties op, verzwakt de vitaliteit van de patiënt en verstoort de werking van andere remedies.
    
  • Om te zeggen dat een ziekte ongeneeslijk is omdat iemand anders het heeft gezegd, of om rustig te zitten en te herhalen als een papegaai “het kan niet worden genezen” is inhumaan en laf.
    
  • Een chirurg kan alleen snijden wat gezien en gevoeld wordt onder het mes, terwijl miljoenen kankercellen groeien en zich vermenigvuldigen in het bloed, de kernen van toekomstige kanker.
  • Een ander feit dat de chirurg vergeet is dat elke operatie een schok is voor het zenuwstelsel; het verlaagt de zenuwkracht, verzwakt de kracht van weerstand tegen ziekte en moedigt zo de invasie van kanker aan. Met het begrip van de rol die COX-2 speelt in angiogenese, begint de moderne geneeskunde dit misschien te herkennen.
  • Een medicinaal bad met Epsom-zouten is net zo essentieel voor genezing als voor elke andere behandeling en mag nooit worden weggelaten. Het Epsom zoutbad helpt het lichaam de toxines te neutraliseren, opent de poriën van de huid, voedt het bloed met magnesium, kalmeert de zenuwen en verbetert de slaap, wat nodig is voor gezondheid en genezing.
    
  • De neiging om zich in huis te “nestelen” is voor een persoon met kanker verkeerd. (Vandaag is het nog erger, waareen persoon met vergevorderde kanker dagenlang en vaak weken in een ziekenhuisbed kan ‘bederven’.) Patiënten hebben frisse lucht en beweging nodig; laat ze elke dag naar buiten lopen en leer ze hoe ze diep moeten ademen. Goed bloed is afhankelijk van goede lucht, puur voedsel en zuiver water. Deze drie dingen moeten uw patiënten hebben om beter te worden.
  • Veel artsen maken de fout met het proberen van deze remedie, of die remedie, waarvan ze horen dat ze kanker heeft genezen. DOE HET NIET. Onderzoek uw patiënt zorgvuldig, let op alles en maak een beoordeling; vorm nooit een mening over een zaak totdat u de zaak hebt gezien en onderzocht.
  • De patiënt moet regelmatig dagelijkse stoelgang hebben – dit is essentieel.
  • Een harde en gespannen pols betekent dat uw patiënt lijdt aan samentrekking van de haarvaten, bloedcongestie en pijn. Probeer de algehele gezondheid van de persoon te verbeteren voordat je doorgaat met een invasieve therapie. Het controleren van de ogen, tong en pols is wat moet worden gecontroleerd om te weten of u vooruitgang boekt. Jones zegt verder: “Vaak heb ik dit feit opgemerkt dat wanneer de ogen, de pols en de tong toonden dat de organen van het lichaam goed afscheidden, een goede spijsvertering, een krachtige volle en regelmatige hartslag, de ziekte zelf zou op op zijn minst stil zijn. Maar als de tekenen verzwakte vitaliteit vertoonden, zou de ziekte nieuw leven en activiteit krijgen. “Ik geloof dit echt en beoefen dit. Het motto ‘eerst de persoon versterken en vervolgens kijken wat er daarna moet gebeuren’ zou de manier moeten zijn waarop kanker en andere chronische ziekten worden behandeld.
  • Een arts die zegt dat hij of zij geen borstkanker kan diagnosticeren zonder een stukje ervan onder een microscoop te bekijken, is onkundig van de eerste principes van de diagnose van kanker. Zogenaamde artsen moeten een stap opzij zetten en de zaak niet aanpakken als ze kanker niet kunnen diagnosticeren door het gezwel te voelen en te zien. (Knijp nooit in een tumor, of breng er geen trauma in aan – je doet er alleen kwaad mee.)
  • Elke baarmoeder- of ovariumaandoening moet worden gecorrigeerd, of u kunt er niet in slagen borstkanker te genezen. Het is zinloos om een ​​gezwel in de borst weg te nemen als het probleem elders is – eierstokken, baarmoeder, lever, schildklier etc.

Geen grenzen aan genezing

“Terwijl ik me verdiep in de kunst van het genezen, gebruik ik voornamelijk kruidenremedies*, voeding, hydrotherapie en counseling, geloof ik dat het de adem van God is die geneest. Het is door geloof, dat een geschenk is, dat de Geest genezing in ons leven ademt. Ik geloof dat er binnen de genezing op de een of andere manier goddelijke tussenkomst plaatsvindt. Dit betekent niet dat iedereen alle ziekte of dood wordt bespaard. Wat dit betekent is dat God te midden van ziekte en dood met ons is, onze beperkte menselijke visie uitbreidt, ons helpt verder te kijken dan ons verdriet en onze angsten.”
* De middelen die Dr Eli Jones gebruikte, waren extracten van diverse kruiden, voor inwendig en uitwendig gebruik, diverse voor leverreiniging…
“Wanneer ik een arts kan helpen een patiënt te genezen, voel ik me net zo gelukkig alsof het mijn eigen patiënt was. We zijn hier om elkaar te helpen, en het is een van de dingen die ons leven verzacht wanneer we een helpende hand kunnen bieden aan een broeder of zuster. Niemand leeft voor zichzelf. ‘~Eli Jones 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is q-moss-kanker.jpg

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder