10 interessante feiten over Magnesium

Onze publicatie Magnesium – het MeesterMineraal is ondertussen een jaar oud en veel lezers hebben er hun voordeel mee gedaan. In de nieuwe Natuur & Gezondheid over Mineralen, wordt Magnesium geplaatst in relatie tot de andere kritische mineralen in het lichaam en wordt bestudeerd hoe een balans tussen de mineralen en sporenelementen de beste basis is voor een goede gezondheid.

Magnesium is een natuurlijke voedingsstof die het lichaam nodig heeft om goed te gedijen. In feite is het de tweede meest voorkomende elektrolyt, en toch is het een van de meest ondergewaardeerde voedingsstoffen die beschikbaar zijn, zoals gedeeld in “Magnesium – Een ondergewaardeerde essentiële voedingsstof.”

Maar hoe voordelig is dit mineraal, vraagt ​​je? Volgens de National Institutes of Health speelt magnesium een ​​sleutelrol bij het reguleren van biochemische reacties in meer dan 600 enzymsystemen in het lichaam. Het is ook noodzakelijk voor energieproductie, oxidatieve fosforylering en glycolyse, en het draagt ​​bij aan de structurele ontwikkeling van botten en het transport van calcium en kalium door celmembranen. In wezen zou je lichaam zonder magnesium moeilijk kunnen gedijen.

10 Interessante feiten over Magnesium

Om ons geheugen op te frissen in verband met deze waardevolle voedingsstof , zijn hier 10 dingen die mogelijk aan onze aandacht zijn ontsnapt, als het gaat over magnesium:

Volgens de Orthomolecular Medicine News Service lijdt tussen 70 en 80 procent van alle westerse mensen aan magnesiumgebrek.

2. Door te veel calcium te consumeren, kan je het magnesiumgehalte in het lichaam uitputten. Ik kom hierop terug in volgende mail

3. Magnesium is van vitaal belang voor vrijwel elk belangrijk lichaamssysteem, inclusief hersenfunctie, spieren en organen, klieren en hormonen, botstructuur, het cardiovasculaire systeem, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel.

4. Diegenen die magnesiumgebrek hebben, hebben meer kans op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolspiegels en prikkelbare darmsyndroom, en ervaren symptomen zoals ernstige migraine en brandend maagzuur. Bovendien, degenen die medicijnen gebruiken om dergelijke aandoeningen te behandelen, putten magnesium in het lichaam verder uit.

5. Volgens de vegetarische lifestyle-blog Love To Know maakt magnesium minder dan 0,1 procent uit van het lichaam, wat een nieuwe betekenis geeft aan de uitdrukking “een klein beetje kan een heel verschil maken”.

6. Het consumeren van teveel magnesium via voedsel kan je geen kwaad doen, omdat de nieren overtollige hoeveelheden elimineren. Maar het nemen van hoge doses via supplementen kan problemen veroorzaken zoals kramp, misselijkheid en diarree.

7. Magnesium is essentieel voor de productie van RNA en DNA.

8. Magnesium helpt bij de opname van vitamine D en B6 en zet B1 om in zijn actieve vorm.

9. Een magnesiumtekort kan een vrouw beïnvloeden tijdens de menstruatiecyclus – toenemende symptomen zoals depressie, humeurigheid en krampen.

10. Hoewel bekend is dat magnesium overvloedig aanwezig is in groene bladgroenten, peulvruchten, noten en zaden, put de moderne landbouw vaak de grond uit, waardoor het nemen van een magnesiumsupplement onvermijdelijk is.

Opmerking: hoewel we vaststellen dat de meeste commercieel geteelde voedingsmiddelen die normaal veel magnesium bevatten, door moderne landbouwprocessen mogelijk een tekort hebben, betekent dit niet dat je geen magnesium uit je favoriete groenten en andere plantaardige voedingsopties kunt krijgen. Als je voedsel in eigen tuin kweekt – of je de boer persoonlijk kent en begrijpt hoe hij of zij voor de bodem zorgt – kun je vertrouwen op een plantaardig dieet om een ​​veelvoud aan magnesium te bieden. Enkele van de beste bronnen zijn bladgroenten, zoals spinazie, snijbiet en boerenkool; noten; zaden; peulvruchten; zeegroenten; broccoli; bieten; bananen en sommige organische volle granen.

Ben je ervan overtuigd dat magnesium een ​​hoogwaardige voedingsstof is, en met voeding alleen kom je er niet ? Overweeg dan een Magnesium-supplement. Er zijn vandaag allerlei formules, van eenvoudige organische of anorganisch gebonden formules, tot mengsels van magnesiumsuccinaat, magnesiumtaurinaat, magnesiummalaat en magnesiumaspartaat, in de hoop om het vermogen om magnesium snel en beter te absorberen. Bijna 90% van het onderzoek is gevoerd met magnesiumchloride en werkte perfect. Daarna werd magnesiumnitraat naar voor geschoven als een organisch gebonden magnesium, maar overal is de opname-ratio rond de 15%. En dat kan een verschil maken om de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen, een normale bloedsuikerspiegel te handhaven, de botstructuur en kracht te verbeteren en meer.

In onze nieuwe brochure over Mineralen en Gezondheid, vind je meer info over de relaties tussen de mineralen en hun werking.

nu bij het abonnement Natuur & Gezondheid 2020

2 gedachten aan “10 interessante feiten over Magnesium”

  1. Beste Stefaan,
    ik vernevel elke morgen magnesium na de douche, zoals ik geleerd heb bij jou. ik weet niet of het enkel daaraan ligt, maar ik slaap beter.
    dank u wel
    Cecile

  2. reactie op vorig blog :
    dit stond in de krant :
    “Menig 65-plusser heeft zich verslikt bij het lezen van de boodschap dat zij allicht het langst in lockdown zullen moeten leven. Kwaad en vol onbegrip reageren ze op de analyse dat ze tot de herfst ‘in hun kot’ moeten blijven als er tegen dan geen medicijn is, of misschien zelfs tot volgende lente als ze moeten wachten op een vaccin. Op kop Paul Jambers, die rebellie aankondigt. En hij is niet alleen.”
    Gisteren heb ik naar programma Vandaag gekeken waar Paul Jambers zijn mening kwam geven.
    ik sluit er mij in elk geval bij aan en ben heel boos: discriminatie op basis van leeftijd ipv discriminatie op basis van de onderliggende kwalen die voor overlijden zorgen bij C…
    Cecile

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder