Gezondheid is bewegen

Gezondheid is… in beweging blijven
De gezondheidsvoordelen van lichaamsoefeningen zijn in ontelbare boeken en tijdschriften aangeprezen en beschreven. En toch leidt de gemiddelde persoon nog steeds een overwegend zittend leven, zodat zij erover moeten nadenken : “Wanneer was het de laatste keer dat ik me nog eens een half uur in het zweet heb gewerkt ?” Wanneer wij gezond willen zijn, en ik vermoed dat iedere lezer daar op dit ogenblik best voor wil tekenen, dan zal dat alleen maar kunnen door in actie te komen. Hoe weinig zin je ook hebt, doe iets.
Een Gezondsheidszoeker wil de hoogste top van energie en gezondheid bereiken en werkt zich liefst bijna iedere dag van de week een uur in het zweet. Een oefenprogramma is de beste gezondheidsverzekeringspolis die er is !
Het is belangrijk te begrijpen dat aërobische lichaamsoefeningen, gedurende een half uur per dag, ervoor zorgen dat het bloedvolume dat van het hart naar de aorta wordt gepompt, verschillende malen boven de normale waarden in rusttoestand uitstijgt. Terwijl een persoon die de gehele dag verkiest te zitten, zijn toxische toestand onderhoudt, creëert de Gezondheidszoeker die iedere dag zijn lichaam aërobisch gedurende 30 minuten laat werken, de ideale condities voor zuurstofvoorziening naar iedere cel en een betere mobilisatie voor de eliminatie van toxines.

Gezondheid is… je iedere dag in het zweet werken.
Er zijn veel toegangswegen tot gezondheid, en zij vullen elkaar aan. Beweging is één aspect en een niet onbelangrijk. Daarnaast staan voeding, rust, mentale gezondheid e.v.a. Wij kijken met u naar een interessant deeltje van gezondheid… om samen iets aan te doen.
Men kan iedere dag bijna niets beters doen dan zich flink in het zweet werken. Als men de weg naar een betere voeding heeft gevonden, gefeliciteerd ! Maar zonder regelmatige lichaamsoefening – wat daaraan als een soort van prijskaartje hangt – kan dit op zichzelf alleen geen gezondheid creëren. Ironisch genoeg is het zo, dat 2 à 3 uur krachtige lichaamsoefening per dag een in het geheel niet op zijn voeding lettende atleet – indien deze genoeg rust en slaap neemt – behoorlijk gezond houden. Eén aspect van het reinigingsproces tijdens lichaamsoefeningen is zeker vermeldenswaard : “Zonder ondersteunend zweten, is de reiniging van het lichaam vrijwel nihil.” Alleen wanneer de bewegingen gekomen zijn tot op het niveau waarop er een zekere weerstand komt – en men zou willen opgeven (maar men gaat door) – zal het bloedvolume genoeg toenemen om de cellen vrij van toxisch ophopende stoffen te houden. Dit gebeurt bij de ongezonde aanzetting van cellulitis, of bij uiteenlopende huidsymptomen zoals acne en psoriasis. Zie in plaats daarvan naar de gezonde rode huid van een Gezondheidszoeker die zich in het zweet werkt. Dit komt als gevolg van de enorm toegenomen bloedstroom en daarmee de toegenomen zuurstofvoorziening en reiniging van iedere cel van het lichaam.

Bewegen is niet zomaar een ‘optie’, voor wanneer het goed uitkomt. Het zou een vast onderdeel van het leven moeten zijn en nooit ontbreken. Je schuift dit deel niet voorbij, maar zoek een manier waarop dit zijn plaats krijgt in de dagelijkse routine. Hoe intenser, hoe beter… Zoek het voor jezelf maar uit wat het met een mens doet om elke dag een half uur in het zweet te werken. Kom je er niet toe te transpireren? Is het niveau van de beweging intens genoeg? Is de periode waarop je ononderbroken bezig bent lang genoeg? Is het soort beweging dat je neemt uitdagend genoeg ? Als je nu verdwijnt van achter het scherm, kan je het meteen uittesten !

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder