Houtskool en Detox

is er verschil tussen Houtskool en Actieve Houtskool?

Het is lente en dan kriebelt het om van die toxines af te komen. Het is aan je lijf te voelen dat het ooit beter ging en elke mens stapelt gaandeweg ‘slakken’ op die het lichaam en zijn organen verstoppen. Detoxen zou je dus net zo goed ‘ontstoppen’ kunnen noemen en de darm is daarvoor het eerste kanaal.

Er zijn prachtige toxinevangers en ik heb dat ooit mooi beschreven in een artikel, en op nummer één staat daar houtskool, en dat is terecht. En blijkbaar heeft de gezondheidswereld dat ook zo begrepen. Of je nu door de schoonheidsafdeling in een supermarkt wandelt of online surft, je hebt waarschijnlijk gemerkt dat actieve houtskool-producten zich in de schoonheids- en gezondheidsmarkt een plaats hebben verworven.

Het zal je verbazen dat Actieve Houtskool ooit werd beschouwd als het universele tegengif, en tegenwoordig wordt het nog steeds gezien als een krachtige natuurlijke behandeling van aandoeningen die met toxines te maken hebben – en dat zou volgens de woorden van Dr J.H.Tilden ongeveer iedere chronische ziekte kunnen zijn. Van Actieve Houtskool poeder tot Actieve Houtskool tabletten, pillen en gezichtsmaskers, dit ingrediënt is te vinden in een verscheidenheid van mogelijke vormen. Hoewel dit momenteel erg populair is, werd het al eeuwenlang als medicinaal product gebruikt. De Egyptenaren, Grieken en Chinezen hebben het allemaal om verschillende redenen gebruikt. Laten we eerst, voordat je te enthousiast wordt, eens kijken naar wat er te weten valt over Actieve Houtskool.

Wat is actieve houtskool precies? Is het anders dan gewoon houtskool? We gaan er vaak van uit dat houtskool gewoon houtskool is, maar er is een groot verschil tussen houtskool en actieve kool. Hoewel beide worden gewonnen uit koolstof, is actieve kool veel poreuzer en heeft het een groter hechtingsoppervlak. Hierdoor kan het meer onzuiverheden filteren, waardoor het unieke reinigingseigenschappen heeft.

Actieve Houtskool is een fijn, reukloos, zwart poeder dat wordt verkregen door oververhitting van natuurlijke koolstofbronnen, zoals zaagsel, kokosnootschalen, beenderkool, petroleumcokes, steenkool of turf. Door verwerking bij zeer hoge temperaturen verandert de interne structuur van de houtskool terwijl het oppervlak wordt vergroot en de poriën kleiner worden. Als gevolg hiervan wordt de houtskool “geactiveerd”. Let er wel op dat je voor menselijke consumptie gebruik maakt van plantaardige actieve kool – meestal gemaakt uit kokos of beukenhout.

Hier moet je in gedachten houden dat Actieve Houtskool niet de houtskool is die je gebruikt om een barbecue aan te steken. Hoewel beide van dezelfde producten zijn gemaakt, bevatten houtskoolbriketten giftige stoffen en zijn ze niet bij hoge temperatuur ‘geactiveerd’. Bovendien is actieve kool poreuzer in vergelijking met gewone houtskool.

Omdat houtskool veelzijdig is, wordt het vaak gebruikt voor het behandelen van water, het maken van kunstwerken en het wordt ook wel gebruikt voor filters, bv in stofzuigers. Actieve kool, ook wel actieve houtskool genoemd, bevat meer zuurstof voor een grotere porositeit. Dit draagt bij aan het oppervlak en maakt het sterk absorberend. Dit zorgt ervoor dat actieve houtskool beter is dan reguliere houtskool als het om reiniging gaat.

Hoe werkt Actieve Houtskool?

Zoals we hierboven hebben gezien, wordt Actieve Houtskool Poeder gemaakt door natuurlijke koolstofbronnen te oververhitten. De toxine-absorberende eigenschappen van dit ingrediënt hebben een breed scala aan cosmetische en medicinale eigenschappen. Met een extreem absorberende werking, kan het helpen gifstoffen en chemicaliën in het lichaam te absorberen. Tegelijkertijd voorkomt Actieve Houtskool dat deze gifstoffen en chemicaliën in het lichaam worden opgenomen.

Omdat Actieve Houtskool niet door het lichaam wordt opgenomen, verlaten de aan het oppervlak gebonden gifstoffen en chemicaliën het lichaam via de ontlasting. Het is ook in de volksmond bekend als “de Zwarte ToxineVanger”, waar zwart staat voor zijn kleur en voor het vermogen om allerlei duistere kwalen te verhelpen, van ziektekiemen tot parasieten.

Enkele Voordelen van Actieve Kool

Vanwege zijn krachtige reinigende eigenschappen is actieve kool geschikt voor meerdere behandelingen. Hoewel er niet gigantisch veel onderzoek is om de voordelen van actieve kool te ondersteunen, bevat de meerderheid van de verkrijgbare reinigingsproducten actieve kool als een essentieel ingrediënt om hun voordelen en werkzaamheid te vergroten.

Dit zijn een paar voorbeelden waarvoor actieve kool gebruikt kan worden:

  1. Nierziekte -Geactiveerde koolsupplementen kunnen mogelijk helpen bij de normale nierfunctie door onzuiverheden en onverteerde zware metalen te filteren. Uit onderzoek bij ratten met een geïnduceerde nierziekte bleek dat de dieren een opmerkelijke vermindering van darmbeschadiging vertoonden wanneer ze gedurende een paar dagen 4 gram actieve kool consumeerden (1).
  2. Intestinaal gas en een opgeblazen gevoel – Omdat actieve kool erg poreus is, wordt aangenomen dat het vloeistoffen en gassen kan neutraliseren die in je darm terechtkomen. Uit een onderzoek van 2012 die uitgevoerd werd bij een groep mensen met een medische geschiedenis van darmgas, bleek dat de testgroep minder symptomen vertoonde toen ze gedurende 2 dagen meerdere doses actieve kool kregen (2).
  3. Diarree – Omdat actieve kool erg absorberend is, hebben meerdere studies aangetoond dat het gebruiken van actieve kool diarree kan behandelen. Uit een recente studie is gebleken dat actieve kool wellicht de oorzaken van diarree al preventief kan verhelpen door ze op te vangen in het poreuze oppervlak (3).
  4. Mondhygiëne – De meeste tandbleekproducten op de markt bevatten actieve kool vanwege de absorberende en reinigende eigenschappen. Zelfs tand- producten bevatten actieve producten omdat ervaren wordt dat het antischimmel, antiviraal en ontgiftend werkt.
  5. Huidverzorging – Van verhelderende zeepjes en poriënbehandelingen tot exfoliërende scrubs en lichaamsproducten, actieve kool vind je bijna overal in. Onderzoekers hebben aangetoond dat het kan helpen om al het stof, vuil, bacteriën en chemicaliën uit je huid te elimineren, waardoor je huid er beter uit gaat zien. Er zijn geen bekende bijwerkingen van actieve kool op de huid.

Hoe gebruik je Actieve Kool?

Dit is afhankelijk van het type waar je naar opzoek bent en wat je wilt bereiken. Als je op zoek bent naar 100% puur natuur gemaakte actieve kool die geschikt is voor een opgeblazen gevoel en winderigheid, dan zijn GMP-gecertificeerde supplementen interessant.

Zorg ervoor dat het ten minste 2000 mg per dagelijkse portie bevat, zodat je er het beste van kunt maken. Ga voor actieve koolcapsules of -tabletten van voedingskwaliteit, of gebruik poeder voor het maken van een detox”pudding”, omdat deze snel in je maag oplossen en dus snel werken. Raadpleeg je arts en kies een product dat duurzaam is gewonnen uit kokosnoten en geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen bevat!.

Actieve Houtskool – Hoe Het Helpt Bij Het Ontgiften Van Je Lichaam

Er zijn verschillende factoren die een giftige belasting in ons lichaam veroorzaken, zoals chemicaliën in het water dat we drinken, pesticiden op ons voedsel of blootstelling aan schimmels. Hiernaast lijden velen van ons aan chronische ziekten, waardoor we kwetsbaarder zijn voor deze factoren. Dit is waar Actieve Houtskool een goed hulpmiddel kan zijn en de giftige belasting op ons lichaam kan verminderen.

Het reinigen van het maag-darmkanaal is uiterst belangrijk om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Actieve Houtskool kan worden gebruikt om een gezond spijsverteringskanaal te bevorderen door vele gifstoffen af te voeren. Het verwijderen van deze schadelijke gifstoffen uit het lichaam biedt verlichting van gewrichtspijn, verhoogt de energie, verhoogt de lichamelijke en geestelijke gezondheid en nog veel meer.

Bovendien zijn er tal van Actieve Houtskool tabletten voor een opgeblazen gevoel die helpen bij het verminderen van overmatig gasvorming en een opgeblazen gevoel. Doordat bijproducten in voedsel, die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gas en ongemak, worden gebonden aan de Actieve Houtskool zal het een opgeblazen gevoel helpen verminderen.

Hoe Gebruiken?

Actieve Houtskool is een krachtige ontgiftiger. Er zijn talloze manieren om actieve kool te gebruiken voor lichaamsontgifting. Laten we kijken:

  • Actieve Houtskool Capsules – Er zijn verschillende gemakkelijk door te slikken supplementen op de markt. Het nemen van Actieve Houtskool Capsules of tabletten vóór een maaltijd helpt de spijsvertering te bevorderen terwijl het metabolisme wordt gestimuleerd.
  • Actieve Houtskool Drankjes – Heb je ooit gedacht aan Actieve Houtskool limonade? Je kunt het Actieve Houtskool Poeder toevoegen aan je glas water of je favoriete sap en er je eigen heerlijke detoxdrank van maken.
  • Actieve Houtskool Detox Bad – Het enige wat je hoeft te doen is Actieve Houtskool toevoegen aan het badwater en de detoxresultaten zullen verbeteren.
  • Tijdens de voorbije SapWeek van De Groene Dag klonk zelfs de suggestie om een DetoxPudding te maken door 1 theelepel Actieve Houtskool te mengen met 1 theelepel bentoniet en 1 theelepel / of eetlepel psylliumvezels en dat aan te maken met wat water en te gebruiken één of meerdere keren per dag.

Andere Toepassingen en Voordelen Van Actieve Kool

  1. Tanden Bleken – Heb je vlekken op je tanden? Maak je geen zorgen. Actieve Houtskool kan tanden witter maken. Bovendien verandert het de pH-balans in de mond, wat helpt bij het bevorderen van een goede mondgezondheid zoals het voorkomen van gaatjes, tandvleesaandoeningen en slechte adem. Actieve kool helpt om tanden witter te maken doordat het effectief is in het absorberen van microscopische restjes en tandplak die verantwoordelijk zijn voor het kleuren van tanden. Het is niet alleen goedkoop, maar ook een natuurlijke oplossing voor een heldere en zelfverzekerde glimlach. Hoe Gebruiken? De markt wordt overspoeld met Actieve Houtskool tandpasta. Je kunt de tandpasta proberen of je kunt je tandenborstel nat maken en in Actieve Houtskool Poeder dompelen. Poets normaal terwijl je speciale aandacht besteedt aan gebieden die vlekken vertonen. Spel je mond goed na het tandenpoetsen met Actieve HoutskoolPoeder.
  2. Water Filtratie – Water is een basisbehoefte. Helaas bevat kraanwater ongewenste stoffen en bevat het toxines, chemicaliën en fluoride. Maak je geen zorgen. Het gebruik van actieve kool kan helpen het water schoon te maken, alle onzuiverheden te verminderen en het veilig te maken voor drink doeleinden. Het houdt echter geen hard water mineralen, bacteriën of virussen vast. Hoe Gebruiken? Tegenwoordig zijn er veel actieve kool waterfilters op de markt waaruit je kunt kiezen. Neem het eenvoudig mee naar huis en installeer het om te genieten van puur drinkwater. Of vul een katoenen zakje (Herbômont) met actieve koolstof granulaat) en leg dit in je waterdispenser.
  3. Huid- en Lichaamsverzorging – De effectiviteit van Actieve Houtskool is hier niet beperkt. Het zal je verbazen dat het wonderen kan doen voor je huid. Het wordt gebruikt bij het tekenen van microdeeltjes zoals stof, gifstoffen, chemicaliën en vuil, waardoor het oppervlak van de huid er schoner en gladder uitziet. Bovendien wordt het tegenwoordig ook in deodorants gebruikt. Actieve kool kan onaangename geuren en fatale gassen absorberen, waardoor het ideaal is voor het ontgeuren van schoenen, oksels en koelkasten. Bovendien wordt het ook gebruikt om huidinfecties te behandelen. Aangezien actieve kool een antibacterieel effect kan hebben, helpt het bij het absorberen van gevaarlijke bacteriën door verwondingen. Het helpt ook bij het verlichten van irritaties en jeuk dat veroorzaakt wordt door insectenbeten, slangenbeten of uitslag van gifeik of gifsumak, door te voorkomen dat de gifstoffen in het lichaam worden opgenomen. Hoe Gebruiken?
    • Om acne te behandelen: Meng 1 capsule Actieve Houtskool met twee theelepels aloë vera-gel. Breng het zacht aan op het hele gezicht. Eenmaal droog, spoel het grondig af.
    • Om een bijensteek of muggenbeet te behandelen: meng een capsule actieve kool met een halve theelepel kokosolie. Breng het aan op het desbetreffende gebied. Breng het elke 30 minuten opnieuw aan totdat irritaties en jeuk zijn opgelost.
  4. Tegen veroudering – Ongetwijfeld is veroudering een natuurlijk levensproces. Maar onze hectische levensstijl kan ons blootstellen aan verschillende gifstoffen, wat leidt tot voortijdige veroudering. Dit is waar actieve kool kan helpen. Het helpt bij het afvoeren van de meeste gifstoffen en chemicaliën uit het lichaam, terwijl het ten goede komt aan belangrijke lichaamsorganen.Hoe Gebruiken? Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je een Actieve Houtskool Tablet na blootstelling aan zware metalen, niet-organisch voedsel of andere toxines inneemt. De hoeveelheid actieve kool kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Bronnen

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3777856/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3565684/
  3. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03007995.2017.1416345
  4. National Center for Biotechnology Information (PMCID: PMC4767212), Mar 2016
  5. National Center for Biotechnology Information (PMID: 25455049), Jan 2015
  6. MedlinePlus – Health Information from the National Library of Medicine

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder