Gezond(er) worden

Voor het binnenkort verschijnende digitale magazine “Vraag en Antwoord” heb ik een interessant artikel vertaald van Dr. Bernarr Zovluck : “Alternatieve genezing – wat niemand begrijpt”… Het is een scherpe maar correcte waarheid dat zeer weinig mensen “genezing” verstaan. Ze doen allerlei zaken, maar stuk voor stuk maken ze de genezing meer onmogelijk, in plaats van binnen handbereik. Daarom ben ik blij dat ook u dit nummer van Vraag en Antwoord op 1 oktober zult kunnen lezen. (Kijk alle informatie ivm Vraag&Antwoord 2021)

Ondertussen vertaalden we “The Road to Health“, een weinig gekend werk van Dr. Shelton. Het is de neerslag van 12 kleine lezingen die hij hield om mensen bekend te maken met de Natuurlijke Hygiëne – wat het is en wat het niet is; wat het kan en wat het niet kan. 

Shelton had zijn stijl. Hij week geen duimbreed af van de natuurlijke weg. Hij was niet om te praten om allerlei compromissen te maken, ook niet als door compromissen resultaten kunnen worden behaald. 

Dat heeft hem veel kritiek opgeleverd en ook nu nog, na zijn dood, wijzen mensen hem met de vinger omdat wat hij zegt misschien maar 90% van de waarheid is. Maar sommigen proberen het te stellen met de 10% die we vinden in methodes, technieken, omstandigheden, supplementen… en vergeten de nadruk die Shelton legde op de oorzaken en het vermijden ervan om tot genezing te komen. 

Het is regelrechte dwaasheid om de ogen te sluiten voor al de risico’s, verzwakkingen, uitputtingen, en het dan te verwachten van stimulatie of verdoving. Ik hoop dat die boodschap voldoende doorklinkt en dat mensen op zoek naar gezondheid en genezing hun onderzoek nauwgezet zullen voeren… en ontdekken dat er inderdaad oorzaken zijn – niet één, maar een meervoud – en er dan alles zullen aan doen om de oorzaken ongedaan te maken. 

Ik weet het, we zijn betoverd door de media en door alle berichten over de successen van de klassieke therapie – vergiftigen, verbranden, verwijderen, onderdrukken – en dat alles onder de naam van “genezen”. Al de rest is sjarlatanisme, kwakzalverij… of zag je het toch anders? 

Ja, je moet goed in je schoenen staan… en daarom moet je weten wat ziekte is, waarom het optreedt, wat de zin ervan is, wat toxines zijn, wat zenuwenergie is, hoe het lichaam zich reinigt en wat die reiniging onderbreekt… 

Dat zijn enkele thema’s die dit boek je zullen leren en daarom heb ik het willen vertalen, omdat het een eenvoudig concept is, door iedereen te begrijpen… zodat je de natuurlijke wegen met grotere overtuiging kunt gaan, ook als het er ernstig aan toe gaat. 

Wil je deze vertaling lezen? Dat is mogelijk. Je krijgt de pdf in je mailbox na betaling van 5 euro op de Natur-El rekening : IBAN: BE43 9733 7932 4901 / BIC: ARSPBE22 tnv Natur-El. Stuur ons ook een email.

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder