Paardebloem

Kijk eens anders naar kruiden. Bekijk ook eens welke waardevolle eigenschappen veel van die planten bevatten en wat ze voor je gezondheid kunnen betekenen.

We hebben op deze blog al enkele keren over paardebloem(blad en wortel) gesproken. Het is lente en dat betekent dat het ook tijd is voor een superdetox en het gebruik van die planten die je daarbij kunnen helpen.

Langs de andere kan zie je hoe mensen met alle middelen paardebloemen bestrijden, terwijl het zo’n nuttige planten zijn die bij een grote verzameling van aandoeningen hun waarde hebben bewezen. Eender hoe je ze gebruikt, het blad in sap of smoethie of salade, de bloemen als een honingzoet snoepje op je wandeling, de wortels als een kruidig aftreksel, of gekookt als groente… onthoud dat de gezondheidsvoordelen van paardebloem uitgebreid zijn, van botgezondheid, gezondheid van de huid, een hulp bij lever- en urinewegenproblemen, acné, diabetes, bloedarmoede…

Het kan dan mooi zijn om gezondheid te verwachten uit natuurlijke bronnen, maar dan moeten we ophouden om juist die planten uit te roeien die jou kunnen helpen. Paardebloem is niet zomaar een ‘on’kruid, maar zou men moeten gebruiken voor het volle voordeel !

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder