Ouder worden en vitaliteit

We willen graag oud worden, maar het niet zijn… Als dat zo is, is er een uitweg?Ouder worden met behoud van een maximale vitaliteit… dat vraagt om actie, niet als de pudding is doorgezakt, maar zo snel mogelijk wanneer je ontdekt dat gezondheid een doe-het-zelf-zaak is. Laat je niet imponeren door de impressionante “gezondheid”infrastructuur, of door de ronkende titels van professoren of wetenschappers die het hebben nagetrokken… Geen van al die mensen voelt je lichaam, kan doen wat alleen jijzelf kunt doen. Dat staat allemaal zo mooi beschreven in Het 12-punten-programma voor je gezondheid. Elk van die 12 punten wordt nog zoveel dieper uitgewerkt in onze overige literatuur. Want waar komt het op neer? Dat jouw lichaamsweefsels zuiver moeten blijven en dat je energie op het hoogste niveau kan worden gebracht. Hoor je het al komen? Toxines hebben vele namen. Je lichaam mag geen moeras zijn, maar kan je het best visualiseren als een helder klaterend stroompje – tenminste als je gezond bent. Misschien is het nodig om te de-toxen. Om het concept van het Detox Dieet – het Lichaamszuiverings- en Genezingssysteem – te vereenvoudigen, gaan we deze genezende kracht “Vitale Kracht” noemen. We hebben allemaal Vitale Kracht nodig om in leven te blijven! Wanneer de Vitale Kracht volledig is uitgeput, is het gedaan. Onze laatste zucht en uit. Het is waar dat veel mensen met zeer lage fysieke vibratie leven, omdat ze een zeer lage Vitale Kracht hebben. Dan zijn er mensen die elke dag een gezonde levensstijl leiden en genieten van een hoge mate van fysieke vibratie met veel energie! Hun vitale kracht is hoog!

Elke dag van je leven ontmoet je mensen met een hoge Vitale Kracht.  Aan de andere kant zie je elke dag ook vermoeide, uitgeputte, nerveuze, gefrustreerde mensen vol pijnen, ziekten, stress, spanningen. De meeste van deze mensen zijn vroegtijdig oud. . . ze lijken en handelen ouder dan hun kalenderjaren! 

Mensen met een laag quotum Vitale Kracht hebben een lage weerstand tegen infectieziekten… het zijn mensen die vaak last hebben van verkoudheid, griep, keelontsteking en vele andere aandoeningen! Zij zijn de mensen die chronisch moe zijn en lijden aan wat vaak chronisch vermoeidheidssyndroom of Epstein-Barr wordt genoemd. Het zijn de mensen die vol pijn en kwalen zitten, levenloos, bleek en vaak bloedarm.

Als de Vitale Kracht op een laag pitje staat, neemt de verzwakking het over. Wanneer de verslapping de overhand neemt, beginnen de fysieke problemen zich te vermenigvuldigen! Bedenk in de eerste plaats dat wij wonderbaarlijke instrumenten zijn. Om ervoor te zorgen dat onze lichamen ‘afgestemd’ zijn en efficiënt functioneren, moet er voldoende vitale kracht zijn om ervoor te zorgen dat de uitscheidingsorganen dagelijks de ophopende gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Een schoon intern lichaam werkt efficiënter, gelukkiger en beter.

Daar heb je het: het geheim van het leven in een notendop! Het lichaam genereert een bepaalde hoeveelheid giftig afval uit het voedsel dat je eet. Terwijl het voedsel door het maag-darmkanaal gaat, selecteert de grote intelligentie van het lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft en het afval of residu wordt doorgegeven aan en uit het lichaam. Deze functie vereist grote hoeveelheid Vitale Kracht. Als een persoon een lage Vitale Kracht heeft, verdwijnen de voedselresten niet binnen de vereiste tijd uit het lichaam.

Het lichaam heeft een temperatuur van 36,5 graden. Als voedselresten te lang in het maag-darmkanaal blijven, stapelen zich dagelijks gifstoffen op, waarna auto-intoxicatie en rotting optreden. Giftige stoffen worden vervolgens terug in de bloedbaan gegooid en je begint jezelf te vergiftigen en te vervuilen! De gevaarlijke gevolgen van het terugzetten van dit gif in de bloedbaan kunnen verwoestend en dodelijk zijn!

De Natuur waarschuwt altijd wanneer giftige gifstoffen zich in de bloedbaan beginnen op te hopen, door middel van hoofdpijn, spierpijn, zenuwpijn, zenuwstoornissen in alle soorten en maten! Er zijn natuurlijk pijnstillers… die een vals gevoel geven dat het weer OK is, maar tegen welke prijs? Sommige symptomen gaan gepaard met pijn, andere met afmatting of geestelijke matheid . Er zijn ook veel andere symptomen van auto-intoxicatie: misselijkheid, mentale depressie, prikkelbaarheid, stress, spanning en uitputting. De volledige lijst met symptomen is te lang om op te sommen. Maar is het mogelijk dat het te maken heeft met de brandstof die we in ons lichaam stoppen?

In de volgende les op 12 november kijken we in ieder geval naar de rol van Industrievoeding – voeding die niet voedt – en hoe deze gebrekkig is op alle fronten… en hoe dit de basis legt voor het ziektelandschap van vandaag.

Heb je nood aan een duwtje in de rug om over al deze hunkeringen heen te komen? Dan is dit een prima motivatie om de volgende stap te zetten naar meer gezondheidsonafhankelijkheid ! De les duurt één uur en nadien is er een les over heerlijke rauwe soepen.

Beschikken over veel energie is ongeveer synoniem voor een goede gezondheid… en die is niet afhankelijk van “genoeg stimulatie”, maar van het leren leven binnen de grenzen en voldoen aan de behoeften van het lichaam. Ken je de energierovers en de energieboosters, activiteiten en omstandigheden die kunnen brandhout maken van je gezondheid, of je juist in een genezingsfase brengen?

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder