Leven met meer energie

Als je denkt aan “energie”, wat is het eerste wat in je opkomt? Denk je aan voeding? En aan wat voor soort voeding denk je dan? Zijn het de calorieën? Nee, calorieën alleen vertellen niet alles over energie. Moesten alle door mensen gegeten calorieën zomaar automatisch uitmonden in “energie”, zou er nog nauwelijks iemand zijn in onze westerse wereld die zou klagen over te weinig energie. Natuurlijk gaat het ook niet zonder calorieën, maar er is iets meer nodig om iemand dat heerlijke gevoel te geven om te ‘leven’. We hebben het een naam gegeven: “maximale zenuwkracht”. Daar is het allemaal om te doen, want als die verzwakt, vertragen ​​niet alleen de opname- en eliminatiefuncties van de darmen, maar ook van de nieren, huid en longen. Ons lichaam kan de zich ophopende giftige afvalstoffen niet efficiënt verwijderen als onze Vitale Kracht zich in een trage, lage trillings- en energieverlaagde toestand bevindt!

Voor elk gevolg moet er een oorzaak zijn! Alle ziektetoestanden zijn gevolgen van een gemeenschappelijke oorzaak: verzwakking, uitputting, overbelasting. De fundamentele oorzaak van verzwakking is ongetwijfeld een slechte voeding. Het gemiddelde voedsel van de beschaving is zo beroofd van zijn micro-voedingsstoffen, dat op uitzondering van de macro-voedingsstoffen, zowat alles ontbreekt wat levensbelang is. 

De wet: ‘Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten’, staat in vlammende letters op het portaal van de eeuwigheid geschreven, en niemand kan het ontkennen, niemand kan het bedriegen en niemand kan eraan ontsnappen. – James Allen

Voedingsstoffen worden verwijderd! Je kunt niet verwachten dat je met slechte brandstof een hoge Vitale Kracht kunt opbouwen. De meeste mensen lijden aan chronische ondervoeding. Het voorvoegsel “mal” betekent ziek of slecht. Ondervoeding betekent slechte voeding en komt, in gewone woorden, neer op een slechte gezondheid!

Op het eiland Cos in Griekenland zat Hippocrates, de arts-leraar en vader van de geneeskunde, 2500 jaar geleden in de schaduw van een boom op een prachtige heuvel. Hippocrates verlichtte en onderwees zijn studenten met deze briljante, feitelijke, nauwkeurige en tijdloze woorden van wijsheid: “Uw voedsel zal uw medicijn zijn!”

Niemand heeft tot nu toe op welsprekender wijze een manier van leven gegeven! Het hele Detox Dieet, Lichaamszuivering- en Genezingssysteem is gebaseerd op deze ene essentiële waarheid:

UW VOEDSEL ZAL UW MEDICIJN ZIJN!

Dit systeem is gebaseerd op het principe dat je met de juiste voeding (natuurlijke, gezonde voeding) je lichaam kunt reinigen, zuiveren en opbouwen en een perfecte gezondheid kunt vinden. Ja, voeding kan uw gezondheids medicijn zijn!

Ontelbare onderzoekers en nog meer mensen in de dagelijkse praktijk van hun leven hebben in hun hele lange leven bewezen dat groenten en fruit de verbazingwekkende natuurlijke remedies bevatten voor de meeste fysieke problemen van de mens. Meer energie door minder !

De medische wereld benadrukt dat zij ernaar streeft de Vader van alle artsen na te volgen. Het vereist zelfs dat de beoefenaars de eed van Hippocrates afleggen, een van de meest sublieme verklaringen van verheven ethiek die ooit zijn geschreven. Toch zijn er vandaag de dag duizenden toegewijde bacteriologen, farmaceutische onderzoekers en scheikundigen in glanzende laboratoria in elke grote stad over de hele wereld bezig met het ontwikkelen van synthetische, magische “wondermiddelen” voor alle menselijke ellende. In tegenstelling tot Hippocrates lijkt hun strijdkreet te zijn: “Uw remedie zal ons nieuw uitgevonden wondermiddel zijn.” Maar ik durf erop wedden dat het niet jouw energiepeil zal herstellen. Stimuleren, dat wel… maar stimuleren tot er niets meer te stimuleren valt, waartoe leidt dat? Het is duidelijk dat we het energievraagstuk met aandacht moeten bestuderen…

Open je geest, want de deuren van wijsheid zijn nooit gesloten. – 

Ben Franklin

De natuurlijke genezende kracht in ons is de grootste kracht om beter te worden – Hippocrates, vader van de geneeskunde 

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder